Annons

Boik gjorde allt utom mål

När Anderslövs Boik gästade Sövestad – ja, då ville sig absolut ingenting för Boik och trots mängder av chanser kunde hemmalaget vinna med matchens enda mål.
Sport • Publicerad 12 juni 2009

TRELLEBORG. Inledningen blev också ganska typisk för matchen, där Boik skapade två direkta mållägen under matchens första två minuter men där sedan Sövestad tog ledningen i den tredje minuten. Hemmalaget gjorde dessutom målet till 1–0, sedan en Boik-are spelat en alldeles för läs boll bakåt till Kenny Magnusson i målet.

– I dag är det helt makalöst att vi inte vinner och under första halvleken bjuder vi på bländande fotboll men vi har så fruktansvärt svårt att göra mål, inleder Jonas Åkerman i Boik-ledningen analysen direkt efter matchen.

Annons

Fem-sex ordinarie spelare i Boik-truppen saknades på grund av studentfirande i Trelleborg men Jonas är mycket nöjd med ersättarna:

– Ja, alla gjorde en fantastiskt fin match och Sövestad skapade egentligen bara en enda riktig målchans – förutom då vid målet men som vi ju bjöd på och det var en frispark mot slutet med sju-åtta minuter kvar. Vi skapade ju mängder av målchanser och bara för att peka på några, så träffade Johan Assarsson stolpen vid ett tillfälle och Joakim Persson ribban vid ett annat och båda gångerna var det på nick, avrundar Jonas.

Sövestad vann alltså matchen med 1–0 (1–0) och därmed har laget också besegrat de båda Söderslättslagen och i Smyge blev det 0–2 för någon vecka sedan. Man kan tänka sig ett revanschsuget Boik, när man tar emot Östra Torp på onsdag...

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons