Annons

Boik avgjorde sent

Äntligen börjar det hända lite i den södra ”femman” och det började redan i lördags, när Östra Torp fick inkassera säsongens första förlust.
Sport • Publicerad 8 juni 2009

Fortsättningen följde i går, när Anderslöv vann andra matchen i rad och besegrade Skurup hemma med 1–0 (0–0).

Skurup ligger klar jumbo i tabellen och Anderslövs Boik låg på kvalplats nedåt innan matchen och första halvleken kännetecknades också av krampaktigt spel som ofta kännetecknar ett bottenmöte.

Annons

Från och till blixtrade det dock till på planen och först att vara närmast mål kom Boik:s Johan Assarsson som blev helt fri framför målet efter 25 minuter. Bara någon minut senare fick en Skurupspelare iväg bollen från nästan halva planen och bollen studsade i ribbans underkant och ut på planen igen.

Ett fräsande skott även av Boik:s Dan Nilsson hanns med, innan halvlekens allra klaraste målchans vaskades fram. Johan Assarsson kom in i straffområdet men knuffades bryskt bakifrån och domaren, Mace Belokozovski, gjorde helt rätt som blåste straff.

Det är väl högst sannolikt att Mikael Hansson såg landskampen Sverige–Danmark i lördags och Kim Källströms ganska usla och missade straffspark då. Oavsett; Mickes straff mot Skurup var om än sämre än Kims och den slogs i princip mitt på Skurupsmålvakten.

Därmed också fortsatt mållöst och så förblev det långt in i matchen. Närmare bestämt till tolv minuter från slutet och då var det Johan Assarsson som tog revansch på sig själv för missen tidigare i matchen. Chansen uppstod efter en frispark som slogs in mot Skurupsmålet och efter en tilltrasslad situation fick Johan in bollen i mål men med vilken kroppsdel är väl lite oklart.

Från läktarhåll såg det ut som om han "sköt" in bollen med ena låret.

– Krampaktig under långa stunder men även om Skurup ligger sist tycker jag inte man spelar så dåligt jämfört med andra lag och vi är väldigt nöjda med segern och att vi nu börjat klättra lite i tabellen, summerar Jonas Åkerman bakom huvudtränaren Patrik Haugland.

Redan i lördags förlorade alltså Östra Torp för första gången under pågående säsong och kanske är det ändå så, att det gått lite grus i Smygemaskineriet. Torp lär inte ha kommit riktigt in i spelet denna gång men var kanske ändå förtjänt av oavgjort.

Nu har man just en oavgjord – via 1–1 i Simrishamn och så denna förlust i de två senaste matcherna och chansen att närmast bryta poängförlusttrenden har "torparna" redan i morgon, när man möter IFK Ystad borta.

I Malmöfemman nådde Skanör/Falsterbo endast 1–1 (0–0) borta mot bottenlaget Sarajevo. Malmölaget har dock fått nytt hopp i och med Deval Eminovskis inhopp som tränare och Deval har nu två förlustfria matcher bakom sig i föreningen.

Skanörtränaren Magnus Möller var besviken efteråt:

Annons

– Tungt att tappa poäng och vi skapade tillräckligt med lägen för att vinna matchen.

Anders Lindberg gav Skanör ledningen i början av andra halvlek och sedan dröjde det till kvarten från slutet, innan Sarajevo kunde kvittera.

En division ned kämpar de båda Vellingelagen förtvivlat undan nedflyttning men för tillfället lyckas man inte så bra – åtminstone inte när det gäller att knipa poäng.

I lördags föll först Vellinge IF hemma mot Torn med 0–2 (0–0) men detta trots att man skapade flera fina målchanser och till och med fler än Torn. Nå, ja – går lyckades ändå BK Näset ta borta mot Bw90 i Bjärsjölagård.

1–1 (1–0) blev det där, sedan Robin Carlsson kvitterat med 20 minuter kvar på en praktpärla till skott. Allt enligt ledare i hemmalaget och Robins skott gick via ribban in i målet!

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons