Annons

Blixtsnabb comeback för Kristian Haynes

Skaderapporterna har avlöst varandra under året. Men här kommer en glad nyhet från TFF:s sjukstuga. ”Testet kändes bra hela vägen”, säger Kristian Haynes som därmed är högaktuell för en plats i truppen mot Häcken.
Sport • Publicerad 18 september 2009
Kristian Haynes gick för fullt på fredagens träning. Lördagens pass avgör om han tar en plats i truppen mot Häcken.
Kristian Haynes gick för fullt på fredagens träning. Lördagens pass avgör om han tar en plats i truppen mot Häcken.Foto: 
Foto: 
Foto: 

För någon vecka sedan såg säsongen körd ut för Kristian Haynes.

– Jag får vara glad om jag spelar fler matcher den här säsongen, sa han inför mötet med Kalmar.

Annons

Men en av årets främsta TFF-spelare har snabbt kommit på bättringsvägen. Skadan som han ådrog sig mot AIK verkar inte alls vara så farlig som man först trodde.

– Egentligen handlar det om tre skador i knät. Menisken är trasig, brosket är trasigt och så blödningen innanför knäskålen. Men det kan vara så att bara blödningen är färsk, det andra handlar om gamla skador som jag kunnat spela med under lång tid utan att känna något, berättar mittfältaren.

I och med att Kristian Haynes vilade i nära två veckor efter AIK-matchen har blödningen läkt ut. Han har cyklat utan att få bakslag, kände sig bra efter torsdagens löppass och körde full träning på fredagen.

– Det kändes mycket bättre än vad jag kunnat hoppas på. Det kändes bra hela vägen, även om det inte var helt smärtfritt.

Han testas under lördagens träningspass och först då avgörs om han är tillgänglig till söndagens match mot Häcken. Oavsett är han högaktuell för comeback långt tidigare än vad han hoppats.

– Jag vet inte hur det blir, får jag inget bakslag så är det bara att köra. Men att komma in efter bara två pass är väl inte riktigt bra, jag har ju inte fotbollsflåset i och med att jag varit borta länge.

Assisterande tränaren Alf Westerberg låter optimistisk.

– Egentligen hade vi inte räknat med att han skulle kunna träna i dag. Om han är tillgänglig är avhängigt av hur han reagerar på lördagens pass. Han har varit borta en tid och har givetvis förlorat på det, men Kristian är samtidigt den bäst tränade i den här gruppen.

Senast, mot Kalmar, saknades både Kristian Haynes och förkylde Dennis Melander. Nu är båda aktuella för spel.

– Det märktes tydligt att de var borta, både på planen och i omklädningsrummet. Båda är oerhört nyttiga för oss, säger Alf Westerberg.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons