Annons

Blixtar och hagel i Falsterbo

Falsterbo Horse Show startade som vanligt ute på LV4-fälten och istället för luftvärnskanoner hördes åska på väldigt nära håll.
Sport • Publicerad 4 juli 2004

Halvvägs in i Team Chasing-tävlingarna överfölls deltagare och publik av regn och hagel. Ett närmast tropiskt oväder som gjorde det omöjligt att rida och omöjligt att hålla sig torr varade i cirka 20 minuter. Rusket toppades med att blixten slog ner på andra sidan viken ackompanjerad med en jättesmäll. Tillslut kom också hagel. Under ett paraply stod Malmöbon Torgny Siverson och hans Tove låg lugnt sovandes i en barnvagn. - I Norrland säger man att det snöar lappahandskar, det här är motsvarande fast i regn, ropade han för att överrösta skyfallet. Första dagen i Falsterbo Horse Show är en familjedag som hålls ute på LV4-fälten och som domineras av uppvisningstävlingar. Sist ut var Team Chasing där lag rider en bana på tid. Om inte alla i laget passerar ett hinder samtidigt får man tidstillägg. Efter paus för ovädret kunde tävlingarna fortsätta och vinnare blev de samtrimmade Livdragonerna Livgardet. Bara fem sekunder efter var Team Trying och trea blev Team La Trattoria. Förra årets vinnare från Vellinge Hästsportgymnasium var en bit efter den här gången.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons