Blekinge passar Tif Vikings illa

Det verkar som om bortaplan - och då i Blekinge - passar "nya" Tif Vikings väldigt illa. Precis som i inledningen i Sölvesborg blev det uddamålsförlust, när man nu var i Karlskrona och mötte Hockeyklubben där. 5-4 i Sölvesborg skrevs nu till 4-3 - efter periodsiffrorna 2-2, 0-1, 2-0.
Sport • Publicerad 20 oktober 2002

Inledningsvis såg det ytterst lovande ut för Tif, där Kalle Nilsson på egen hand gjorde 0-1 efter 11.39 och Simon Yngve 0-2 efter 17.20. Simons mål kom i power-play. - I samband med vårt mål till 0-2 blev Rikard Åkesson mycket märkligt utvisad och under den utvisningen kom 1-2. Direkt efter bytet vid målet gjorde sedan Karlskrona 2-2, förklarar Fredrik. I den andra perioden återtog Tif ledningen genom André Andersson - som med hjälp av Christian Lantz gjorde 2-3 efter 8.00. I denna andra period var Tif som mest överlägset och det var också då som alla olyckliga stolpträffar kom. - Deras 3-3 kom efter 2.27 i den tredje perioden och det målet tillkom efter en olycklig studs i sargen, där pucken studsade över en av våra klubbor - vilket banade vägen för målskytten, förklarar Fredrik vidare. Segermålet till 4-3 kom när Tif spelade power-play och det återstod drygt elva minuter. Under denna tid tryckte Tif på mest hela tiden.

Sigge Hansson sigge.hansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.