Annons

Blåvitt vill sälja Richard Richardsson

För ett år sedan skrev Richard Richardsson på för sin drömklubb. Nu vill IFK Göteborg bli av med den förre TFF-keepern. "En kalldusch", säger Richard om att han i onsdags blev uppsatt på transferlistan.
Sport • Publicerad 9 november 2006
Richard Richardsson till salu. @08 Bildbyline:Arkivbild: Claes Nyberg
Richard Richardsson till salu. @08 Bildbyline:Arkivbild: Claes NybergFoto: 

Förra året gjorde Richard Richardsson succé i TFF-målet. Det fick storklubben IFK Göteborg att värva honom.

– Hade jag fått välja en klubb i Sverige så hade jag valt Blåvitt, sa Richardsson då.

Annons

Efter bara en säsong på västkusten vill nu klubben bli av med 27-åringen.

– De är inte nöjda med mig, vill ha in någon bättre. Det kom som en kalldusch och jag har varit lite i chock sedan jag fick beskedet, säger Richard Richardsson. Förutsättningarna visste han om när han skrev på tvåårskontraktet.

Bengt Andersson, 40 år, skulle inte bli lätt att konkurrera ut. John Alvbåge hade säsongen innan tröttnat på att nöta bänk, men Richard skulle härda ut.

– Min plan var att vara med på allvar nästa säsong. Jag visste det skulle bli svårt att konkurrera ut Bengan med tanke på hur han spelade förra säsongen.

Nu får han inte den chansen.

– Beskedet kom som en kalldusch. Jag har inte fått visa vad jag går för i och med att de spelat Bengan i alla tävlingsmatcher. Jag har stått i B-laget och där vann vi serien och så några träningsmatcher, det är allt.

Blåvitt är ute efter att förändra och föryngra spelartruppen. Richard Richardsson är en av dem som får ge sig för yngre krafter. Håkan Mild, sportchef i IFK Göteborg, bekräftar att klubben inte vill satsa på Richard. Officiell orsak: han är för bra för att sitta på bänken.

– Richard har ett år kvar på kontraktet, men han är så duktig att han inte borde sitta på bänken, säger Mild.

Men om ni säljer Richard, har ni då tänkt ta in någon yngre, mer lovande målvakt?

– Om vi säljer honom så är det det. Men vi har diskuterat väldigt lite med den nya tränartrion om hur organisationen ska se ut.

Annons

Richard konstaterar att Blåvitt kan få problem med målvaktsrekryteringen.

– Någon som är bättre och som är beredd att vara reservmålvakt tror jag inte de hittar. Men det kan vara någon av de nya tränarna som vill ha in en ny målvakt.

Vad ska du göra nu?

– Vi åker hem till Hudik. Jag får se hur länge jag kan stanna. Risken är att man får åka runt på en turné och visa upp sig. Det är ju ingen höjdare.

– Jag vill spela på lägst superettanivå, helst allsvenskan. Men det har mest stått still sedan jag fick beskedet. I värsta fall finns det ingen klubb som är intresserad och då är jag fast i Göteborg en säsong till.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons