Annons

Blåvitt ger TFF poängchans

Fredagen blev något av "dagen efter" för TFF-truppen men det gäller väl egentligen TFF-are rent allmänt. Detta efter nesan att ännu en gång förlora en så kallad "sexpoängsmatch", där hemmaförlusten mot Elfsborg kan jämföras med samma elände mot Örebro för någon månad sedan.
Sport • Publicerad 9 juli 2004

- Vi spelar alltid bäst mot bra lag och tappar tyvärr ofta just sexpoängsmatcher, sa också de båda tränarna, Ulf Larsson och Åke Rasmusson, på Östervångsstadion. Östervångsstadion blev hemvisten för TFF-truppen i går, sedan Vångavallen bredvid låg halvt under vatten - efter skyfallet kring lunchtid. - Fyra plus fyra varv med stretching mellan loppen, löd "ordern" från tränarhåll. Det blev i olika tempo det bar iväg för spelarna, där bland annat Kenneth Gustavsson löpte frenetiskt. Mike Owusu tog det betydligt lugnare och detsamma gällde Patrik Svensson - som knappt hade styrfart! Kenneth hoppade in sista kvarten och man märker på Ulf Larsson att han hela tiden har Kenneth i tankarna, när det gäller kommande laguppställningar: - Ja, jag tycker Kenneth hela tiden jobbar och sliter och han är värd en chans från start. Kanske som något av femtemannen på mitten i bortamatcher - som nu mot Blåvitt. Mike Owusu hoppade in som ersättare för en febersjuk Dennis Melander mot Elfsborg och det kan bli ett långt "vikariat": - Det är möjligt att Dennis fått körtelfeber och i så fall är det ovisst när han är tillbaka. Inget är dock klart ännu utan han väntar på provresultat, meddelar lagledaren, Krister Törnqvist. - Mike spelade väldigt rutinerat och vi är inte oroliga för hans del men det är osäkert om han orkar matcher så tätt in på varandra som nu blir fallet, förtydligade Ulf resonemanget. Ulf försökte verkligen intala spelarna att man spelat bra på många sätt mot Elfsborg men att man inte riktigt nådde ända fram: - Nej, i mångt och mycket var matchen klockren men ett enkelt misstag av Thomas (Magnusson) gjorde att vi förlorade. Inte för att peka ut Thomas utan för att markera vad som avgjorde. Ulf fortsatte: - Det är 16 omgångar kvar men nu måste vi verkligen börja ta poäng igen och varför inte redan på gamla Ullevi inför 10 000 åskådare? Ulf jämförde lite med när han och Anders Grimberg tog över i ett tufft läge 2002 och när man plötsligt började ta poäng och segrar: - Vi började gneta oss till poängen och det måste vi göra även nu! Det som brister i TFF-spelet är helt klart målskyttet och lika tätt som försvaret är bakåt är anfallet uddlöst framåt - med sju gjorda mål efter tio spelade matcher. - Bakåt är det suveränt med elva insläppta mål och hade vi gjort mål på chanserna framåt - ja, då hade vi varit ett topplag, menade Ulf. Hur laget riktigt ska formeras inför mötet med IFK Göteborg var inte helt klart efter fredagens improvisoriska träningspass men helt fel är väl inte att tippa likt det som avslutade mot Elfsborg, där i så fall Kenneth Gustavsson och Patrik Redo skulle ersätta Tomas Razanauskas och Mats Lilienberg. Visserligen gick även Justice Christopher ut sista tio minuterna men han är garanterat med från start även i Göteborg: - Ja, Justice gjorde en riktigt bra match mot Elfsborg och var väl tillsammans med "Fritz" (Fredrik Persson) vår bäste spelare, menade TFF-ledarna nästan i mun på varandra.

Sigge Hansson sigge.hansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons