Annons

Blatter stoppade utredning

Fifas ordförande Sepp Blatter har hamnat i blåsväder - igen. På torsdagen stoppade Blatter en utredning av Internationella fotbollsförbundets ekonomi.
Sport • Publicerad 12 april 2002

Internationella fotbollsförbundets (Fifa) exekutivkommitté beslutade förra månaden om en utredning av förbundets ekonomi. Detta efter att samarbetskollegan, marknadsföretaget ISL, gått i konkurs. Utfrågningen skulle ha skett på torsdagen - men stoppades av Sepp Blatter. Enligt en källa till nyhetsbyrån Reuters ska Blatter meddelat de sex medlemmarna i utfrågningskommittén att han stoppar deras arbete på grund av "brott mot förtroendet". Det är inte första gången som Sepp Blatters agerande ifrågasätts. Tidigare har Fifa-ordföranden hävdat att Fifas förlust i samband med ISL:s ekonomiska kollaps varit omkring 200 miljoner kronor. Utomstående bedömare hävdar dock att det rör sig om tio gånger så mycket. För ett par månader sedan kom också ut uppgifter att Blatter ska ha mutat sig till ordförandeposten när han kandiderade mot Europeiska fotbollsförbundets ordförande, svensken Lennart Johansson.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons