Annons

Blåsten förstörde för småklubbarna

Även om helgens småklubbsmatcher – oavsett det handlade om DM- eller träningsmatcher – gick att genomföra förstörde den kraftiga blåsten det mesta.
Sport • Publicerad 19 mars 2007
Östra Torps Fredrik Sjöstedt provar här en spark i den högre fotbollsskolan i matchen mot Kyrkheddinge. Andra spelare hade bry nog att hålla sig upprätt i den hårda vinden. @08 Bildbyline:Bild: Claes Nyberg
Östra Torps Fredrik Sjöstedt provar här en spark i den högre fotbollsskolan i matchen mot Kyrkheddinge. Andra spelare hade bry nog att hålla sig upprätt i den hårda vinden. @08 Bildbyline:Bild: Claes NybergFoto: 

Blåshålet nummer ett på slätten är nog Smygehamns grusplan och där spelade Östra Torp i går mot Kyrkheddinge.

– Det går knappt att få igång något spel alls i den här vinden, menar också lagledaren Mathias Jönsson under matchslutet.

Annons

Då har Östra Torp redan tidigt spikat slutresultatet till 1– 0 (1– 0), sedan Mathias Jönsson gjort målet på straff. Upprinnelsen var en fällning av Magnus Malmberg.

I lördags spelade Lilla Beddinge mot Smedstorp på samma grusplan och då var vinden om än värre.

– Starkt att leda i pausen med 2– 0 och med den kraftiga motvinden, menar tränaren Magnus Lagerborg under upptakten av andra halvlek.

Målen gjordes av nyförvärven Patrik Karlsson och Kristoffer Ekström.

Lilla Beddinge kunde även göra mål i medvinden och Daniel Simonovski och Daniel Lagerborg fastställde därför slutsiffrorna till 4– 0.

- Vi spelar bra och kul för "Jeppa" (Jesper Lindvall) att hålla nollan andra matchen i rad, menar Magnus Lagerborg.

Ett annat liknande blåshål är konstgräsplanen i Anderslöv och där kämpade både Anderslöv och Minnesberg under lördagen. Anderslöv vann först över Allerum med klara 5– 0 efter samma siffror i pausen. Det verkar allmänt vara lite lättare att spela i motvind och Boik:s alla mål kom i den vindriktningen. Patrik Håkansson blev tvåmålsskytt och i övrigt fördelades skyttet på Joakim Persson, Louis da Silva och Henrik Palmqvist.

Joakim Persson hade oturen att få näsan knäckt under slutminuterna. En Allerumsspelare använde armbågarna slarvigt i en närkamp och så var den dan förstörd för "Jocke".

– Härligt att se de unga grabbarna i laget ta för sig, menar Jonas Åkerman – en nöjd Boik-tränare. Jonas delar sysslan med Patrick Haugland.

I övrigt blev resultaten så här, där Söderslätts småklubbar var ena parten:

Annons

Höganäs BK– Stavsten/Ymor 2– 0 (2– 0)

IFK Trelleborg– TFF, tipselit 0– 1 (0– 0)

Vellinge– Åkarp 1– 0 (0– 0)

V: Ayhan Garip (straff)

BK Näset– Höllvikens Gif inställd (Gif till Spanien på träningsläger)

Pelister– Bara 1– 0 (0– 0)

P: Mounir Fakhro

V Ingelstad– Blentarp 1– 1 (0– 1)

VI: Göran Olsson

Skegrie– Uppåkra 0– 3 (0– 1)

Annons

Skanör/Falsterbo– Heleneholm 3– 2 (1– 0)

S/F: Mikael Westergård, Jimmy Larsén, Niklas Svensson.

Näsets FF– Nydala 3– 3 (1– 3)

NFF: Kristoffer Lindström, Martin Mårtensson, Christian Nilsson

Klågerup– Klagstorp 4– 2 (2– 1)

KIF: Andreas Nilsson, Gert-Arne Persson

S Sandby– Gylle 2– 0 (1– 0)

Hurva– Skansen 2– 1 (2– 0)

S: Robin Simonsson

Sigge Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons