Blandade reaktioner i Pingvin

Pingvin har ständigt representanter i det svenska landslaget. Bland dem är reaktionerna blandade när de förbundskaptenernas namn nu är offentligt. - Intressant, säger Peter Svensson. - Jag tror inte på upplägget, säger Roger Marcher.
Sport • Publicerad 17 december 2003

Peter Svensson har sex A-landskamper bakom sig, den senaste 2002, och fyra lanskamper i sjumanna. Han hoppas nu få chansen i båda landslagen. - Det skar sig mellan mig och Guy Dinwoodie men jag tar på mig det. Jag satsar på landslaget igen. Det blir hårdträning framöver och jag ska gå upp fyra kilo, säger Peter Svensson. Han har haft Tomasi Tabu-Tamanivalu som tränare men vet inte så mycket om Neil Johnson. - Det kanske behövs nytt blod men jag tror att de får svårt att fullfölja det arbete som Guy och George svarat för. George var den som hade idéerna och ingen är så bra som George. Det blir intressant att se vad Tom och Neil kan göra. Tom som ansvarig för sjumannalandslaget tror jag mer på. Om Peter Svenssons reaktion är försiktigt positiv är Roger Marcher mer tveksam. - Jag tror inte på upplägget att Tom ska ansvara för spelet. Med det lag vi hade när han tränade Pingvin ska vi inte förlora SM-guldet. Vi tappade tre landslagsspelare till Karlskrona och Tom till i år, ändå tog George Doggart SM-guld till Pingvin. Roger Marcher har 25 A-landskamper men troligen har han gjort sitt för Sverige. - Jag tror jag lägger av nu, har ont varje morgon när jag vaknar. Men jag får ta ställning till det om jag blir uttagen. Vad tror du om Sveriges möjligheter i framtiden? - Det beror helt på vilka spelare som ställer upp. Jag vill inte såga någon i förväg men Tomasi är inte alls av samma kaliber som George.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.