Annons

Blandade förutsättningar

Småklubbarna har kommit i gång med träningsmatchandet men fortfarande ligger en del lågt och planernas kvalitet och en och annan sjukdom bidrar i hög grad.
Sport • Publicerad 27 februari 2005

Snöstormen gjorde inte de allmänna förutsättningarna bättre för småklubbarna och under helgen som gick var planförhållandena i allra högsta grad skiftande.

– Till sist var det rena gyttjan vi spelade i och vi borde nog aldrig ha spelat matchen, menar IFK-tränaren, Stefan Christoffersson.

Annons

IFK spelade i Tomelilla och där kunde hemmalaget vinna med 3– 0 efter 1– 0 i halvtid.

Vellinge och Skanör/Falsterbo möttes i helgen och här blev det 1– 1 (1– 0) efter mål av Ayhan Garip respektive Viktor Ankarberg.

– Vi har alltid många borta under sportlovsveckan och nu fick flera yngre chansen och vi är väldigt nöjda med både spel och resultat, där vi hade tre 17-åringar och en 15-åring med, meddelar Henrik Lindahl från Skanörledningen.

Stavsten skulle ha mött Svedala men influensan satt här stopp och de båda lagen kommer att mötas längre fram i stället. Inställt blev det även för Ymor mot Osby och ungefär samma anledning bidrog här. Östra Torp spelade 3– 3 (2– 3) mot Kvarnby, efter Toprmål av Robin Nilsson, Rikard Boka och Markus Klang.

– Kvarnby var väldigt duktigt och vi är nöjda i stort. Rikard Boka är tillbaka efter spel med Nike i Lomma och Markus Klang blir också väldigt nyttig för oss. Markus kommer från IFK Simrishamn, informerar Mathias Jönsson.

Anderslöv, Pelister och Västra Ingelstad vilade men såväl Gislöv som Minnesberg, Skegrie och Gylle – av division sexlagen spelade.

– Första halvlek var bra för vår del, såväl defensivt som offensivt och det var Mattias Svensson som gjorde vårt mål, informerar nye Gislövstränaren, Niklas Nilsson, efter 1– 3 (0– 1) borta mot BK Vången i samma serie.

Niklas kommer närmast från Skurup och med därifrån tog han just Mattias Svensson. Minnesberg storspelade mot Barrikaden och bakom resultatet 4– 1 (2– 1) döljer sig tre målskyttar. Henrik Lindau gjorde två mål och Calle Wihlborg och Roland Band de övriga.

Gylle spelade 1– 1 (0– 1) mot IFK:s U-lag och Gylletränaren, Roger Parmstrand, var mycket nöjd med spelet:

– Ja, det måste jag vara och roligt att blott 15-årige, Patrik Assarsson, gjorde målet. Ilhan Kuc gjorde IFK-målet.

Annons

Skegrie besegrade Klagstorp med 5– 2 (2– 1) och efter den matchen var Skegrietränaren, Hans-Gunnar Nilsson, mycket nöjd:

– Ja, det såg mycket bättre ut nu än tidigare!

Skegries mål gjordes av Jeppa Andersson, Jacob Breland, Hans Håkansson och Henrik Malm. Robert Simonovski och Anders Larsson gjorde Klagstorps mål.

Sigge Hansson

0410-545 24

sigge.hansson@allehandasyd.se

FOTBOLL TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons