Annons

Blågula fans följde sina hjältar

Det såg oroligt ut länge. Men optimismen sinade aldrig hos det hundratalet trelleborgare som samlats på Pizzeria Casa Blancas uteservering för att följa matchen mellan Sverige och Grekland. Till slut fick de jubla när Zlatan kanonsköt 1-0.
Sport • Publicerad 11 juni 2008
Kallt eller nervöst? En filt kan vara bra att ha när man tittar på fotboll utomhus.
Kallt eller nervöst? En filt kan vara bra att ha när man tittar på fotboll utomhus.Foto: 
Arbetskamraterna Cosma Kanaris, Per Nilsson och Jimmie Hansson skålade tillsammans för Sverige och Grekland
Arbetskamraterna Cosma Kanaris, Per Nilsson och Jimmie Hansson skålade tillsammans för Sverige och GreklandFoto: 
Jaaaaaa... ooooohhhhh... neeeeeeejjjjjj! Det var nära, nära, länge, länge, och det dröjde innan de blågula supportrarna på Casa Blancas uteservering fick chansen att jubla. Men just som missmodet började sprida sig kom det förlösande målet. Och då blev jublet desto större. Bild: Claes Nyberg
Jaaaaaa... ooooohhhhh... neeeeeeejjjjjj! Det var nära, nära, länge, länge, och det dröjde innan de blågula supportrarna på Casa Blancas uteservering fick chansen att jubla. Men just som missmodet började sprida sig kom det förlösande målet. Och då blev jublet desto större. Bild: Claes NybergFoto: 
Snyggast mössa i stan. Jörgen Petterssons färgglada huvudbonad väckte uppmärksamhet.
Snyggast mössa i stan. Jörgen Petterssons färgglada huvudbonad väckte uppmärksamhet.Foto: 

Det blåste. Det var kallt. Men stugvärmen lockade inte alls de mest hårdhudade fansen som i god tid före drabbningen hade parkerat sig på uteserveringen i kanten av Stadsparken.

- Det är gemenskapen som lockar. Att sitta tillsammans med goda vänner och titta på fotboll, det är fint, sa Jonas Svensson som hade kommit tillsammans med ett helt gäng arbetskamrater från Betong o smide.

Annons

Lojaliteterna i gänget var delade. Insvept i en blåvit flagga satt Cosma Kanaris och höll en tumme för Grekland. Men när han skulle tippa slutresultatet var han diplomatisk:

- Jag tror det blir oavgjort, och för mig är det det bästa resultatet. Men må bästa laget vinna!

Cosma Kanaris verkade vara den ende som inte trodde på svensk vinst. Martin Engler var mest optimistisk och slog till med 8-0. Andra var mer nyanserade men ändå hoppfulla.

- Jag tror vi vinner. Varför? För att det är Sverige! Hemlandet! förklarade Zandra Mattsson som avnjöt tillställningen tillsammans med goda vänner.

Stämningen var på topp från början men i takt med att Sveriges spel bleknade började även missmodet sprida sig. Länge var enda källan till jubel de gula kort som delades ut till det grekiska laget.

Men, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Zlatan frälste alla med sitt förlösande drömmål och jublet steg högt mot Trelleborgsskyn.

Andreas Mårtensson andreas.martensson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons