Annons

Blågul lycka riskerar bli TFF:s olycka

Sveriges P17-landslag gör succé i Vacláv Jezek-turneringen i Tjeckien. Efter 2"2 mot Slovenien är Sverige klart för final. Det innebär att måltörstande TFF får klara sig utan anfallaren "Toni" Bahtiri, 17, i matchen mot Ljungskile.
Sport • Publicerad 27 augusti 2005

Hade Sverige förlorat i Vacláv Jezek-turneringens sista gruppspelsomgång, alltså mot Slovenien i går eftermiddag, hade Toni Bahtiri i någon utsträckning kunnat vara tillgänglig för TFF i matchen mot Ljungskile på Vångavallen på söndag.

Nu blir det inte så.

Annons

Sverige gjorde ytterligare en toppmatch i Tjeckien och på lördagen spelar man final mot Slovakien.

Toni Bahtiri fick förtroendet från start i matchen mot Slovenien.

– Han var inblandad i mycket och gjorde en bra match. Han ordnade en straff som han själv tog men tyvärr slog han den inte bättre än att målvakten kunde rädda. Å andra sidan var målvakten Sloveniens bästa spelare, säger den svenske förbundskaptenen Ulf Svensson som, precis som mot Tjeckien (1"1), fick se Sverige släppa in en kvitteringsboll på övertid.

– Det var vår match från början till slut. Vi hade 14"3 i avslut, fortsätter en ändå mycket nöjd Svensson.

– Det är första gången Sverige är i final i den här turneringen och det är ju jätteroligt. Jätteroligt har det inte varit för TFF på slutet. Bra spel men inga mål och mot Ljungskile hade säkert Toni Bahtiri kunnat göra nytta, i alla fall som inhoppare.

Nu talar allt för att Conny Karlsson fortsätter med Jonas Bjurström på topp.

Bjurström gjorde ju en bra match mot Brommapojkarna i den för honom ovana positionen som forward.

TFF får också klara sig utan den avstängde lagkaptenen Ivo Skiljo.

Laget tränar ett pass under lördagen och efter den träningen tas laget ut.

När TFF mötte Ljungskile på bortaplan i våras lyckades man vinna med 1"0 trots att man pressades hårt av hemmalaget.

Annons

På slutet har det varit TFF som pressat i matcherna " utan att kunna göra mål.

– Vi är nog ett mer fungerande lag i dag, när det gäller själva spelet, än vi var i våras. Men vi måste bli mer effektiva, säger Conny Karlsson.

Jonas Gustafsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons