Annons

Blågul fest på Gylle stadion

I Gylle AIF är man alltid duktiga på att ordna det lite extra festligt när det är matchdags och i lördags frångick man inte vanan.
Sport • Publicerad 8 juni 2009

På självaste nationaldagen sjöngs nationalsången med flaggan i topp och dessutom tog spelarna hem en ny derbyseger; 3–0 (1–0).

Matchen gällde mot Lilla Beddinge och precis som mot Klagstorp senast fanns mycket folk på plats och korvgrillningen mötte en redan innanför grindarna under ordföranden Thord Quists ledning. Tom Åkesson gav hemmalaget en tidig ledning och det stod också 1–0 i pausen.

Annons

I den andra halvleken var det ganska jämnt spel länge och "bara" 1–0 oroade Gylletränaren, Rikard Harletun då.

– Ja, man vet aldrig när det bara står 1–0 och även om väl Lilla Beddinge kanske bara skapade någon halvchans, så kändes det extra skönt, när väl Fredrik Bengtsson kunde öka på till 2–0. Sedan kom ju även 3–0 och det var ett kanonfint mål av Daniel Jeppsson och sammantaget ser det väldigt bra ut för närvarande. Det ringer också spelare hela tiden och som vill spela med oss, så visst är det roligt i Gylle just nu.

Klagstorps IF fick inkassera en ny förlust men inget att skämmas över och 1–4 (1–2) kom borta mot serieledande Öresund. Tim Gabrielsson "tröstmålade" för Klagstorp.

Det fjärde Söderslättslaget i serien, Näsets FF, spelar först i kväll och möter då VVK hemma i Höllviken.

I division sex lyckades det äntligen för Skegrie BK och i hemmamötet med Köpingebro vann Snarringegänget med hela 7–1 (1–1)! Till saken hör att gästerna tog ledningen – efter fyra minuter...

– Då gömde jag mig bakom båset och trodde på en ny förlust, förklarar tränaren Roland Johansson efter matchen.

Nu blev det alltså inte alls så men "ketchupeffekten" lät vänta till efter pausen och det krävdes en straffräddning för att Skegriespelarna riktigt skulle kunna spela ut hela registret.

– Jeppa (Andersson) kvitterade efter en halvtimme och han gjorde även 2–1 efter pausen och Jörgen (Håkansson) ökade på till 3–1. Därefter fick Köpingebro en straff som dock Oskar (Bengtsson) tog och därefter var det raka spåret för oss. Vi hade satt ned Björn Ekroth som stopper och han var tillsammans med Magnus Arro planens suverän, avrundar Roland Johansson.

Den andra matchen i lördags var Gislöv–Minnesberg och det derbyt vann Gislöv med 4–2 (2–1) och åter igen visade Michael Andersson målaptit och blev dubbel segerskytt. Minnesbergs båda mål gjordes av skyttekungen där; Roger "Roy" Jönsson.

Redan under fredagen spelades Janstorp–Behar, Öja–Västra Ingelstad och Skansen–Svenstorp. Behar närmar sig serietoppen och vann med hela 7–1 och precis som i Snarringe stod det 1–1 i pausen där. Nerim Suman och Adnan Rastoder blev här dubbla segerskyttar. Öja vann "seriefinalen" mot Västra Ingelstad med 2–0 och därmed gick Skivarp upp i serieledning.

Annons

Skansen har det fortsatt tufft och trots flera fina chanser blev det endast ett mål – en straff av Markus Jönsson – hemma mot Svenstorp – som vände Skansens 1–0 i pausen till seger med 2–1.

Skansens problem är att göra mål men det ska bli ändring på det nu och Richard Andersson har skrivit på för föreningen. Richard – med spel i division två med Klagshamn i fjor men tillbaka i FC Trelleborg under våren – har alltså bestämt sig för att varva ned ytterligare och rejält. Han förväntas bli spelklar inom det snaraste.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons