Annons

BK Starke tar hand om Sverigeeliten

Med start i dag, fredag, finns de bästa av lovande svenska brottarungdomar på plats i Söderslättshallen och lägret pågår hela helgen. 76 brottare finns med, där i bland en och annan specialinbjuden från Norge.
Sport • Publicerad 27 juli 2007
BK Starke finns inte bara med som arrangör utan Sebastian Green finns med som en av de 76 brottarna på lägret. Här tränar Sebastian – i röd trikå – med Anders Tano Ljungkvist, från Sandviken. @08 Bildbyline:Bild: Tomas Nyberg
BK Starke finns inte bara med som arrangör utan Sebastian Green finns med som en av de 76 brottarna på lägret. Här tränar Sebastian – i röd trikå – med Anders Tano Ljungkvist, från Sandviken. @08 Bildbyline:Bild: Tomas NybergFoto: 
Mängder av lovande och sugna brottarungdomar från hela landet har intagit Söderslättshallen.
Mängder av lovande och sugna brottarungdomar från hela landet har intagit Söderslättshallen.Foto: 

– Roligt att lägret är här men det är mycket jobb vi tagit på oss, meddelar Roger Andersson i Starkeledningen.

Roger berättar att cirka 90 portioner ska fixas fram till varje måltid och boendet är ordnat runt om i Trelleborg. Dessutom ska mattor plockas fram och tillbaka – bland mycket, mycket annat.

Annons

Många av pojkarna – det handlar om ett renodlat pojkläger – har föräldrar och syskon med vilket gör att Söderslättshallens B-hall är halvfylld, när TA-sporten hälsar på.

På det lokala planet är Sebastian Green enda inslaget och Starkepojken hittade direkt en träningspartner. I Sandvikens Anders Tano-Ljungkvist.

Robin "Lillen" Severinsen är också med och även om han brottades för Starke den gångna säsongen är han nu aktiv i Sjöboklubben BK Pan.

Även om Svenska brottningsförbundet finns initierat, är det Lars Bergström, från Söderhamn som står som huvudansvarig. Med i går under inledningen fanns bland flera andra ledare och tränare den förre OS-silvermedaljören, Roger Tallroth. Roger hade sällskap av sonen Zacharias och båda fick igång entusiasmen i hallen direkt.

I ledarstaben finns även Jan Olov Öhlén, från Sundsvall och han var den ende som hade tid att delge information: – De 76 brottarna är födda 1991-95 och det tillhör de fyra till fem bästa i landet i sin viktklass. Av distrikten har Skåne klart flest deltagare och det är också anledningen till att lägret denna gång finns här. Tidigare har vi bland annat varit i Viskafors och Borlänge.

Jan Olov är medveten om brottningens kräftgång men i stort gäller detta "tack och lov" endast på seniorsidan:

– Ja, ser man på stora tävlingar som Mälarcupen eller Öresundscupen i Helsingborg – ja, då finns det stadigt 500– 600 ungdomar med.

På seniorsidan är det snart nog endast Skånedistriktet som "orkar med" seriebrottningen. Det är dock en annan farhåga som oroar Jan Olov mest:

– Ja, risken finns att brottningen åker ur OS-programmet och det skulle nog vara rena nådastöten.

Ungdomarna klarade av två träningspass i går och "kör" två i dag, innan lägret avslutas med söndagens förlängda förmiddagspass. Då håller man på i både B-hallen och Starkelokalen mellan klockan 9.45– 12.30.

Annons

Sigge Hansson

0410– 545 24

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons