Annons

BK Starke förlorade dubbelt – viktig rutin för unga brottare

BK Starke mötte Limhamn och Björnkulle på hemmaplan i Södan under torsdagskvällen. Då blev det dubbel förlust, men klubbens unga brottare får ändå med sig något av sammandrabbningen.
Brottning • Publicerad 22 november 2019
BK Starke. Arkivbild.
BK Starke. Arkivbild.Foto: Niklas Gyberg Ivarsson

I de två matcherna i Limhamn under torsdagskvällen förlorade BK Starke bägge med stora siffror. Mot Björnekulla skrevs siffrorna till förlust med 21–7, och mot Limhamn förlust med totalt 23–4. Däremot gjorde 17-årige Matteuz Bergqvist en stark insats i 77-kilosklassen mot Limhamns Arman Tajic och knep en vinst på poäng med 11–9.

– Det var imponerande och han blev även bäste brottare i Starke för hela dagen, säger Starkes ordförande, Ola Nilsson.

Annons

Även Mattias Malmberg, 16 år, fick lite utdelning på sin insats. I matchen mot Björnkulla vann han på walkover, och mot Limhamn förlorade han knappt på teknisk överlägsenhet mot en rutinerad brottare på andra sidan mattan.

– Det är ju lärdomar för de som var med. Förutom två lite äldre så var alla under 18 år gamla. Det var mycket att se och lära. Vi har ett ungt lag och det är kul att de får matchas lite mot seniorer och känna på det. Vissa gör det bra och andra har en bit kvar, säger Ola Nilsson.

Brottning, division ett

Björnekulla BK–BK Starke 21–7

Brottning, division ett

Limhamns BK–BK Starke 23–4

Niklas Gyberg IvarssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons