BK Skansen åter i division sex

Sport • Publicerad 1 oktober 2007

Seger mot gästande VVK, från Malmö, var ett måste för att Skansen skulle säkra avancemanget till division sex.

En något tveksamt dömd straffspark satte Fredrik Hahne säkert i mål och 1– 0 stod det i pausen.

Det diskuterades om lagen skulle pausa ute eller i omklädningsrummet och VVK valde det senare.

– Nej, allt är borta!

Den förste VVK-aren som kom in i omklädningsrummet blev helt chockad. En uppbruten dörr vittnade om ett inbrott och det visade sig snart, att allt av värde i princip var borta.

Stölden bestod i mobiltelefoner, bank- och kreditkort, körkort samt klockor och halskedjor och de förtvivlade VVK-arna vägrade spela vidare.

– Jag måste spärra mina kort!

Det var en av kommentarerna till domaren Toni Lazarevski, när han ville blåsa till spel igen.

Ett samtal till tävlingsledningen på Skåneboll gav svaret, att matchen tvunget skulle slutspelas under lördagen. Annars skulle Skansen tilldömas segern med 3– 0.

– Roligt att matchen avgörs på planen.

Det var alla i hemmalaget eniga om, när matchen, trots allt, återupptogs efter nästan trekvarts paus.

Inte så roligt eller lätt för VVK-arna att göra sitt bästa efter vad som hänt. Man gjorde dock sitt bästa och höll humöret förvånansvärt högt uppe. 4– 0 till sist berodde på att Skansen var det klart bättre laget.

Fredrik Hahne gjorde ytterligare ett mål men det var Per-Ola Petterssons förlösande mål till 2– 0 som definitivt avgjorde. Patrik Lindquist kompletterade som målskytt.

Gylle– Klagstorp 3– 1

Ett Söderslättsderby fanns på avslutningsmenyn och på stadion vann Gylle alltså med 3– 1 (0– 1).

Stefan Greko, Alexander Magnusson och Jakup Guta gjorde segermålen. Robert Mårtensson blev Klagstorps ende målskytt.