BK Näset tog viktig seger

"Viktigaste matchen är redan förlorad – men för dig ska vi vinna resten". Så vackert stod att läsa i BK Näsets dödsannons efter Tor Olsson i fredagens tidning. I lördags krossade Näset-spelarna topplaget Pelister och vann med hela 6–1 (1–0)!
Sport • Publicerad 16 juni 2008

Tyst minut och svart armbindel ramade in matchen på Ymorvallen men väl igång visade Näsetspelarna upp en attityd som man sällan sett i årets seriespel. Inför matchen hade man en enda seger och åtta förluster!

Inte nog med att man nästan helt tog udden av hemmaspelet under inledningen – man skapade flera fina målchanser och på en av dessa nickade Max Sääf in 0–1.

Det stod det även i pausen men andra halvlek blev till en riktig målkavalkad. Tränaren, Jonas Brorsson, var speciellt nöjd med passningsspelet som ledde fram till flera fina mål.

Tim Jörvall blev tvåmålsskytt och han avgjorde väl också matchen via sina båda mål till 0–2 och 0–3. Magnus Persson, Robert Kjellin och Ola Gustafsson kompletterade som målskyttar.

– Vi är jättenöjda med segern men om det är början på att vinna resten – nja, det vet jag inte och redan på onsdag har vi Skabersjö borta, menar Jonas efteråt.

Darko Milevski blev hemmalagets tröstmåslkytt och nu kan det mycket väl börja rasa så smått för nykomlingarna. Innan sommarvilan väntar två svåra bortamatcher. Först Genarp och sedan Ystads IF. Om nu Pelister kanske är på väg in i en första tuff trend i årets seriespel, så befinner sig Vellinge där redan.

1–2 (0–1) borta mot Skabersjö var lagets tredje raka förlust. Emil Nilsson kvitterade till 1–1 en bit in i andra halvlek men Skabersjö kunde sedan avgöra med knappa kvarten kvar.