Bjurström inledde målkalaset

Häcken tronar åter överst i den allsvenska tabellen. Ex-TFF:aren Jonas Bjurström njöt efter segern mot sina forna lagkamrater.
– Första halvlek gör vi fantastiskt bra, menade han.
Sport • Publicerad 31 mars 2010
Släkten är värst. Häckens Jonas Bjurström jublar efter att ha gjort 1-0 på sina gamla lagkamrater i TFF. John Chibuike är minst lika glad.Foto:

GÖTEBROG. Häcken ville dominera matchen genom att äga mycket boll, hitta in mellan TFF:s lagdelar. Precis så blev det.

Bjurström var oftast den som startade anfallen på egen planhalva med sina öppnande passningar. Många anfall avslutade han också själv. Som när han krutade in 1–0 på John Chibuikes passning efter dryga halvtimmen.

– En riktigt bra träff, påpekade han.

Bjurström var inte lika dominant i första som i andra halvlek, när TFF omorganiserade. Med Andreas Drugge tillbaka i sin gamla roll högst upp på mittfältet fick TFF lite större bollinnehav.

Kristian Haynes kom in på mittfältet efter paus och kunde inte annat än berömma sin före detta lagkamrat Jonas Bjurström.

– En mycket bra spelare, men vi ger honom oerhört mycket tid och plats i dag. Han är bra. Jag tror nog att han har gått ned i vikt lite också, sa Haynes.

– Typiskt att han ska göra mål också, det brukar han inte göra annars.

Det var en öppen match där TFF också hade en hel del chanser i andra halvlek. Men när inhopparen Andreas Wihlborg satte lagets andra mål på Marcus Podes passning hade Häcken dessförinnan gjort 4–1.

TFF var som sagt aldrig riktigt nära.

– Ingen av de tyngre förlusterna, eftersom den var så solklar, resonerade Tom Prahl.