Annons

"Bjärred" har intressen i spelbolag

Patrik "Bjärred" Andersson är delägare i spelbolaget Unibet och ägarintresset ses inte med blida ögon från fotbollsförbundets sida.
Sport • Publicerad 2 mars 2004

- Vi värnar om vårt avtal med Svenska Spel, ett avtal som ger svensk fotboll uppemot 110 miljoner kronor per år. Svenska Spel har i avtalet en exklusivitet i elitklubbarna och de kraven måste klubbarna leva upp till, säger Sune Hellströmer, generalsekreterare i Svenska Fotbollförbundet. - Men när det gäller en enskild spelare kan inte vi från förbundet ha någon kontroll, det är uteslutande en fråga mellan spelaren och klubben. Det finns ett kollektivavtal men det reglerar inte detaljer som det är fråga om här. Sune Hellströmer anser att det är upp till klubben och spelaren att komma överens vilka regler som ska gälla. - Man kommer in på etiska frågeställningar av flera slag. Därför är det viktigt att klubben och spelaren har en tydlig diskussion och att föreningen noggrant redovisar vad man kommit fram till, säger Sune Hellströmer. För några veckor sedan framkom att Malmö FF:s Patrik Andersson äger en del av Djurgårdens Andreas Isaksson. Andersson äger tre procent i riskkapitalbolaget Quesada, ett bolag som äger landslagsmålvakten och dessutom fem procent i spelbolaget Unibet. Just det faktum att det är en liten andel som spelaren ifråga har investerat i spelbolaget, gör att MFF inte kommer agera. - Vi anser att det är upp till var och en var han vill placera sina pengar. Vill han investera i Unibet får han göra det, säger MFF-ordföranden Bengt Madsen. - I det här fallet handlar det inte ens om någon procentenhet, han kan ju inte påverka bolaget. Dessutom gick han in i detta långt innan han skrev ettårskontrakt med Malmö. Kan hur många spelare som helst i klubben vara delägare i samma spelbolag? - Det är helt ointressant eftersom de inte kan påverka bolaget ett dugg. Spelarna får använda sitt eget goda omdöme. Finns det någon slags bolag som MFF inte vill att spelarna investerar i? - Det finns säkert något även om det är svårt att komma på något så här på rak arm. Ett bolag med rasistiska förtecken är en sådan form av bolag och jag är tveksam till investeringar i vin och sprit. Majoritetsägande i ett spelbolag är också något jag är tveksam till, säger Madsen. Fotnot. Patrik Andersson ville inte besvara några av Allehandas frågor.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons