Annons

Birthe Hansson stannar

Huvudtränaren Dejan Nedic har lämnat Trelleborg HBK:s damlag. Men meriterade Birthe Hansson fortsätter som assisterande tränare.
Sport • Publicerad 19 april 2012
Stannar. Nu blir Birthe Hansson ännu viktigare för HBK.
Stannar. Nu blir Birthe Hansson ännu viktigare för HBK.Foto: 

Dejan Nedic och Trelleborg HBK kom inte överens och tränaren valde därför för en vecka sedan att lämna sitt uppdrag som tränare för Trelleborg HBK:s damlag, trots att spelarna ville ha honom kvar.

Däremot kan spelarna nu glädjas åt att meriterande Birthe Hansson, som var assistent och mentor under vårsäsongen fortsätter sitt uppdrag och följer med laget upp i division ett.

Annons

– Vi har nästan varit överens hela tiden, men nu är vi det även formellt, säger Birthe Hansson, som nu får en ny tränarkollega eftersom Nedic slutar.

– Det var tråkigt att det inte gick att lösa, synd för jag trivdes med honom. Men kan inte klubben lösa honom ekonomiskt lägger jag inga värderingar i det, även de som sköter förhandlingarna tycker att det är tråkigt att han inte fortsätter, säger Hansson, som är involverad i arbetet med att hitta Nedics ersättare.

Birthe Hansson tillträdde som assisterande tränare i januari, samtidigt som Dejan Nedic blev huvudtränare. Att hon skulle fortsätta var spelarnas och klubbens förhoppning.

– Vi ville verkligen att hon skulle fortsätta, Birthe är väldigt duktig och det är nästan fantastiskt att hon vill vara hos oss i Trelleborg. Hon tillför enormt mycket, säger Kristoffer Ekström i HBK:s damkommitté.

Men hon har inte tid till att vara huvudansvarig. Vid sidan av sitt uppdrag i HBK är hon förbundskapten för juniorlandslaget. Dessutom är hon ansvarig för ett projekt i Lugi där hon jobbar med juniorer och spelare ner till flickor A.

– Jag vill dela med mig av min erfarenhet men jag har inte möjlighet att ha huvudansvaret, jag har mitt landslag och vill lyckas med dem också, säger Hansson.

Två träningar av tre i veckan plus matcherna kommer Birthe Hansson att vara med laget.

Och hon ska förbereda laget på bästa sätt för att HBK ska göra bra ifrån sig i division ett.

– Vi ska öka trycket på träningarna och även öka längden på dem. Det finns inga genvägar nu när vi spelar i division ett, det måste vi förbereda oss på, säger Hansson som även tagit H65 Höör till eliten.

Klubben arbetar för att förstärka spelartruppen och en enda förlusten hittills är Jenny Andersson som väljer att sluta.

Annons

– Vissa positioner måste vi förstärka på, och vi behöver något fler spelare också, anser Birthe Hansson.

Men mest arbetar klubben för tillfället för att hitta en huvudtränare.

– Det finns en tränare vi har kontakt med, berättar Kristoffer Ekström.

En meriterad tränare?

– Det tycker jag, en fullgod ersättare åt Dejan, säger Ekström, som hoppas att det ska bli klart så snart som möjligt.

7 maj drar Trelleborg HBK:s damlag igång träningen. Då återstår det att se om Birthe Hansson leder träningen själv eller inte.

Louise Löfgren
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons