Annons

Biljettpriser höjs inte – utom i Skånederbyn

TFF låter publiken se allsvensk fotboll till samma pris som i superettan. Med två undantag – derbyna mot MFF och HIF. "De matcherna kan finansiera några nyförvärv", säger Per-Anders Abrahamsson.
Sport • Publicerad 15 november 2006

TFF-ledningen är av olika uppfattning när det gäller biljettpriset. Somliga ville höja priset, andra ville sänka.

Marknadschefen Barbro Bengtsson berättade för ett par månader sedan i TA-sporten om sina tankar inför kommande säsong.

Annons

En av dessa tankar var att sänka biljettpriset: allsvensk fotboll för en hundralapp, löd parollen.

– Trelleborg firar 750 år nästa år och detta kan vara vårt bidrag, sa Barbro Bengtsson då.

Men styrelsen valde att ligga kvar på samma nivå som tidigare.

– Barbro gjorde ett utspel, men styrelsen har ett ekonomiskt ansvar. Vi hade diskussioner för att höja, sänka eller ligga kvar på den här nivån. Det fanns inga möjligheter för oss att sänka biljettpriset, säger ordföranden Per-Anders Abrahamsson. Han är nöjd med att TFF kan bjuda på "mer attraktiv fotboll" för samma pris som tidigare.

Men till två av de 13 matcherna – mot Malmö FF och Helsingborg – väljer TFF att höja priset – från 140 kronor för en sittplats till 240 kronor.

– Vi har alltid haft högre pris till derbymatcherna. Vi vet att de lockar mycket folk och de matcherna kan finansiera några nyförvärv. Sannolikt tre etablerade spelare, men åtminstone två, säger Abrahamsson.

2004 lockade respektive derbymatcher 9 843 (MFF, gällande publikrekord på Vångavallen), 5 030 (Landskrona) och 4 042 (Helsingborg) åskådare. Men samtliga hemmaderbyn spelades på den första halvan av säsongen, det vill säga när TFF var med i den allsvenska leken.

– Med förbehåll att vi antingen spelar bra fotboll eller att derbyna ligger tidigt, så lovar jag ett i princip fullsatt Vångavallen mot Malmö och Helsingborg. HIF är säkert ett topplag nästa säsong och med Henke-effekten kan de dra väl lika mycket folk som MFF, säger Per-Anders Abrahamsson.

TFF har budgeterat för ett publiksnitt på 3 000 åskådare, detta jämfört med årets snitt på 1 874.

– Publiksiffrorna är årets besvikelse. Men vi har märkt en dramatisk skillnad för våra årskort.

Annons

Årskortsinnehavare slipper den extra derbyavgiften.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons