Annons

Beverlys mål – att bli seriens bäste målvakt

Målvakten Beverly Smedenäs går från spel i F16 till i division två. Men Palmstadens tränare är inte det minsta orolig. "Åldern har ingen betydelse, är man duktig ska man stå", säger Alex Nikolaidis.
Sport • Publicerad 5 september 2009
Foto: 
Palmstadens nummer 94 Beverly Smedenäs längtar till sereipremiären den 10 oktober. Först väntar dock helgens träningsturnering i Serresjöhallen.
Palmstadens nummer 94 Beverly Smedenäs längtar till sereipremiären den 10 oktober. Först väntar dock helgens träningsturnering i Serresjöhallen.Foto: 

TRELLEBORG. En hektisk helg väntar för Palmstadens damer. Tre matcher ska avverkas på drygt ett dygn. För motståndet står division ett-lagen KFUM Malmö och Surte. Dessutom blir det match mot Surtes utvecklingslag hemmahörande i division två.

– Ett uthållighetstest. Vi vill ha ett kvitto på att vi skött konditionsträningen på rätt sätt, menar Alex Nikolaidis.

Annons

Hur vikigt är det med resultaten?

– Inte viktigt i sig. Positionsspelet i försvarsspelet, uppspelen och närkampssituationerna är det viktiga. Sen hoppas jag att vi kan samarbeta bra inom varje femma.

När det gäller målvaktsfrågan känner Nikolaidis sig trygg.

Carolin Kronholm är knäopererad och väntas inte tillbaka förrän efter årsskiftet. Men i stället har Nikolaidis hittat ett guldkorn i distriktslaget för F94: Beverly Smedenäs.

– En otrolig talang. Jag har sett många målvakter, men aldrig någon som varit så ung och redan så utvecklad i sitt målvaktsspel, säger Palmstadens tränare.

Malmötösen Beverly spelade i Malmhaug förra säsongen och har tränat med Palmstaden sedan i våras.

– Ett glatt gäng, alltid med ett leende på läpparna, säger Beverly om sin nya omgivning.

I framtidsvisionerna finns att spela för Sverige. Går det som hon själv vill blir det bara ett år i Palmstaden.

– Jag hoppas komma in på innebandygymnasiet i Umeå nästa år. Vi får se. Det är provspelningar för att komma dit.

Vad har du för tankar om den kommande säsongen?

Annons

– Det känns bara positivt, det ska bli jättekul. Jag hoppar ju från F16 till division två. Jag hoppas att jag blir seriens bästa målvakt.

– Det finns inget aldrig något annat än att vinna, säger hon.

Beverly Smedenäs är ett av fem nyförvärv inför årets säsong. De övriga är målvakten Emelie Svenning från Gårdarike, backen Emelie Ohlsson från Gårdarike, forwarden Klara Linde från Gårdarike och forwarden Alexandra Bülow från Höllviken.

Nicolinn Nilsson
Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons