Annons

Besvikna IFK:are i JSM

När JSM i friidrott inleddes i fredags tog Tracey Andersson silver i slägga och Annika Andersson blev fyra på 100 meter.
Sport • Publicerad 15 augusti 2003

Släggkasterskan Tracey Andersson tog i går sin första Junior-SM-medalj någonsin. Men 18-åringen från IFK Trelleborg kände ingen som helst glädje för sin silverpeng. - Jag är inte alls nöjd. Tekniken stämde inte och jag vet inte riktigt varför, säger en mycket besviken Tracey till TA. Det var med stora förväntningar som Tracey Andersson klev in i kastringen när JSM i Vellinge inleddes i går. Hennes sikte var inställt på att guld. Tracey hade inför tävlingen ett betydligt bättre personbästa, (57,10), jämfört med konkurrenterna. Och när hon kom femma, på 56,34, i senior-SM tidigare i sommar var de fyra främsta där för gamla för att ställa upp i JSM. Så favoritskapet fick Tracey av förklarliga skäl bära på. - Ja, det var litet nervöst, man hörde i högtalarna att de flera gånger sa att jag var favorit. 18 stycken var anmälda i släggkastningens F19-klass. Åtta av dem gick till final. - Vi hade tre kast på oss i kvalet, men det krävdes inte så mycket för att ta sig till final. Jag tror det var i tredje kastet det blev som längst. 52,98 mätte Traceys bästa resultat, som alltså räckte till en silvermedalj. Vann gjorde Hovslätts IK:s Emma Johannesson, sexa i stora SM, på ganska beskedliga 53,29. Tracey låter riktigt bedrövad när hon tänker på resultaten. - Ja, det är jättedåligt av mig. Hade hon vunnit på 57 eller 58 meter och jag kastat 55 eller 56 hade det känts bra ändå, då hade jag varit gladare åt ett silver. Annika Andersson var ute efter medalj på 100 meter i i fredags. I finalen såg hon länge ut att hamna på pallen. Men det blev "bara" en fjärdeplats i F19-klassen. - Det känns skit just nu, är IFK-sprinterns spontana kommentar. Det blev en väldigt hård kamp om medaljerna ända in på mållinjen. Frida Claesson tog guldet på 12,22, silvermedaljösen Daniela Lincoln-Savedra var två hundradelar långsammare och bronset tog Jenny Nilsson på 12,38. Annika fick alltså nöja sig med den försmädliga fjärdeplatsen. Hennes tid var 12,49, personliga rekordet ligger på 11,96. - Jag är väldigt besviken. Jag ledde loppet i 60, 70 meter. Sen såg jag att Frida, (Claesson), kom förbi mig. Och sedan orkade inte jag mer, jag tog slut, säger hon något uppgivet. Har du någon förklaring varför du stumnade så? - Vi resonerade litet om det efter loppet. Det var väldigt stark motvind, (-2,61), och jag var minst av alla i finalen. Är det så stark motvind är det lättare för de som är litet större. Sedan har ju jag varit förkyld med.

Carl Lindwall sporten.ta@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons