Annons

Besvikelse och lättnad hos sparkad Tif-tränare

47-årige Ralf Carlsson har gjort sitt inom Trelleborgsishockeyn. I går kände han stor besvikelse, men även lättnad. Inom kort flyttar han tillbaka hem till Gävle.
Sport • Publicerad 29 november 2006
Flyttar hem. Ralf Carl-sson fick i går sparken från Tif Vikings efter tio segerlösa omgångar i hockeytvåan. ARKIVBILD: Claes Nyberg
Flyttar hem. Ralf Carl-sson fick i går sparken från Tif Vikings efter tio segerlösa omgångar i hockeytvåan. ARKIVBILD: Claes NybergFoto: 

Ralf Carlsson blev allt annat än överraskad när han i går fick ett telefonsamtal från Tif Vikings ordförande Hans Dahlbom.

– Jag förstod direkt vad det gällde när Hans ringde och undrade om vi kunde träffas. På ett sätt var det faktiskt ganska skönt.

Annons

Carlsson poängterade redan före seriestarten att det varit "ett kaos" i klubben. Efter hand som laget förlorat match efter match har han varit starkt kritisk till sina spelare.

– Det är för många okunniga spelare i laget. Sen har det inte funnits någon vilja i laget.

Har du som tränare inget ansvar för att det gått dåligt?

– Jag har haft en dialog med spelarna, men det finns ingen vilja. Senast mot Vimmerby hade de gett upp på förhand, vad gör man då som tränare? Det är alltid lätt att säga att det är tränarens fel, men har man inget material så... Ralf Carlsson känner sig lurad när han tänker tillbaka på sin tre och en halv månad långa tid i Trelleborg.

Han såg framför sig ett topplag i tvåan. Men av fjolårets trupp fanns bara spillror kvar när Carlsson anlände i augusti.

– Klubben kommer att ligga kvar därnere. Det kan inte bli annat med det här laget, säger Carlsson om Vikings tabellmässiga framtidsutsikter.

Vad sa spelarna om att du fick gå?

– Jag har inte pratat med spelarna, jag struntar i det, jag orkar inte.

I går gjorde han ett av sina sista besök i Söderslättshallen. Ralf Carlsson kommer att säga upp sig på sitt jobb som snickare och flytta tillbaka till Gävle.

– Jag flyttar hem om några veckor. De ville ha mig kvar inom organisationen i klubben men jag sa nej. Det känns som att vissa i klubben har haft agg mot mig ända sen jag började.

Annons

Kvällens match mot Kalmar kommer han inte att titta på. Några nya tränaruppdrag lockar inte heller.

– Inte just nu i alla fall. Jag är inte ett jäkla dugg sugen.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons