Annons

Berg byter Borg

Efter förlustmatchen mot Gais ser det mörkare ut för TFF än på länge. Inför returmötet på Vångavallen på lördag har trelleborgarna dock fått förstärkning – i form av den före detta Gais-spelaren Jonatan Berg.
Sport • Publicerad 11 juli 2007
Vångavallen blir Jonatan Bergs nya hemmaplan för resten av säsongen. @08 Bildbyline:Bild: Malin Palm
Vångavallen blir Jonatan Bergs nya hemmaplan för resten av säsongen. @08 Bildbyline:Bild: Malin PalmFoto: 

På tisdagen skrev IFK Göteborgs-mittfältaren Jonatan Berg på ett lånekontrakt för TFF.

Den 22-årige högeryttern har fått dåligt med speltid i Göteborg under årets säsong, och har tidigare varit utlånad till just Gais där han spelade 14 matcher från start och gjorde ett mål.

Annons

– Jag kommer hit för att få mer speltid och utvecklas som fotbollsspelare. Förhoppningsvis får jag en chans att visa vad jag går för på lördag, säger Jonatan Berg.

Tränaren Conny Karlsson säger att Jonatan Berg är högaktuell för startelvan mot Gais och tror att han kan tillföra mycket till laget.

– Han passar in väldigt bra, både som människa och som spelare. Att Berg är yttermittfältare och vanligtvis spelar på högerkanten, ser Conny Karlsson som passande för TFF.

– Han går in på en position där vi saknar spelare, och där vi bytt runt mellan många olika alternativ. Inget illa ment mot våra egna spelare, men Jonatan är naturlig i positionen och därför passar han bäst där.

Jonatan själv trivs också bäst ute på högerkanten.

– Jag har spelat på den positionen i fem-sex år, och det är där jag vill vara. Jag hoppas kunna tillföra snabbhet, kvickhet, bra passningar och kanske några mål också.

Conny Karlsson beskriver Jonatan som en spelare med bra teknik och känslig högerfot som är stark i fasta situationer och kan ta sig förbi sin motståndare. Klubbdirektör Lasse Larsson instämmer i beskrivningen, och tillägger:

– Han har ett fantastiskt tillslag, ett av allsvenskans bästa. Dessutom har han bra karaktär och en god spelförståelse.

Jonatan Berg förhåller sig ödmjuk till den bild av honom som målas upp av hans nye tränare respektive klubbdirektör.

– Det där stämmer väl ganska bra. Men jag vill helst inte snacka om mig själv, det får andra göra, säger han.

Annons

Att Trelleborg är ett bottenlag som kämpar för sin överlevnad i allsvenskan avskräcker inte den nyblivne TFF:aren Jonatan.

– Man kan inte göra så mycket mer än att försöka vinna alla matcher. Det går upp och ned för alla lag, kommenterar han situationen. Det är ännu inte klart om Jonatan Berg får vara med på plan mot Gais på lördag. Men om det blir så tycker Jonatan att det ska bli roligt att spela.

– Kul att möta sina gamla lagkamrater så klart. Men det blir ingen lätt match, det såg vi ju i går (läs: i måndags). Gais är ett bra lag, som kommer att bjuda på hårt motstånd. Det blir en hård match, tror Jonatan.

Christian Andersson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons