Annons

Benny och Lasse profiler i drömmatch

Gamle skyttekungarna Benny Mårtensson och Lasse Larsson är bara två i den långa stjärnparad som utgör torsdagens Drömmatch på 70-årsjubilerande Vångavallen.
Sport • Publicerad 4 juni 2003

Lasse Larsson är unik på minst ett sätt i dagens jubileumsmatch. Han är den ende på planen med "dubbla lojaliteter". - Jag har ju mitt hjärta i alla klubbar jag spelat för och jag har ju inte varit någon hoppjerka. Men skulle jag välja någon klubb att spela för i en sådan här match är det ju MFF, säger ur-trelleborgaren inför dagens möte mellan hans guldlag och TFF:s drömlag. Det blev 165 mål på 255 matcher mellan 1982 och 1991, skytteligaseger 1987, (19 mål på 22 matcher), fem allsvenska seriesegrar och två SM-guld. Han ser fram emot den nostalgifyllda drabbningen. - Det är en rolig grej, kul att träffa gamla kompisar. Vi ska försöka lira i alla fall, utan press. Det har man annars gjort så många gånger förr. Drömlags-Benny har hunnit bli 45 år, men lovar att han hållit det gamla krutet hyfsat torrt genom åren. För mål ska det bli mot MFF: - Två mål, säger han. Det räcker nog. Men det beror nog lite på om Mats Lilienberg vill släppa bollen. - Som aktiv var väl snabbheten min främsta styrka, men den har nog bleknat lite. Å andra sidan blir det nog inget ruskigt högt tempo i matchen. 497 A-lagsmatcher och 290 mål torde dock vara tillräckligt för att även på "ålderns höst" göra MFF-målvakterna svettiga. Om det nu blir någon MFF-målvakt. En målvaktskris har nämligen brutit ut hos di blåe. Janne Möller har tackat nej. Andremålvakten Jonnie Fedel har inte tackat nej - men kommer att stå i Halmstad BK:s mål i deras cupmatch mot Enköping - samtidigt som Drömmatchen. - Va? Det hade jag ingen aning om, säger Anders Olsson, sammankallande för guldlaget. Nu vet jag inte vem som ska stå i mål. Upplösning väntas strax före avspark klockan 19.00.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons