Annons

Benny lämnar TFF

Benny Mårtensson slutar sitt uppdrag som assisterande tränare i TFF efter säsongen. "Jag har haft tre kanonår, men tidsmässigt är det för mycket med sju dagar i veckan", säger Benny.
Sport • Publicerad 20 september 2007

Redan i somras gav Benny Mårtensson beskedet till styrelsen att han inte skulle vara kvar i klubben. Tiden räcker helt enkelt inte till med heltidsarbete, familj, villa och assisterande tränare i en allsvensk klubb.

– Men jag har inte tänkt släppa fotbollen och tar gärna ett uppdrag på något lägre nivå, men där det ändå finns ett elittänkande.

Annons

Har du gjort klart med någon klubb?

– Nej. Jag har fått förfrågningar, men först vill jag avsluta det här i TFF.

Benny Mårtensson, 49, började sin karriär i TFF och har mer än 20 år i klubben som spelare, ungdomstränare och assisterande tränare. Som senior gjorde han 290 mål på 497 matcher; klubbrekord i alla avseenden.

När kommer du tillbaka?

– Det vet jag inte. Nu blir det en paus från TFF. Men jag lär ändå vara där och titta, säger Benny som bor endast en inspark från Vångavallen.

TFF har ännu inte offentliggjort att Tom Prahl kommer ta över som ny tränare efter Conny Karlsson, vars kontrakt – precis som Benny Mårtenssons – går ut efter den här säsongen. När Tom Prahl presenteras väntas klubben även offentliggöra den assisterande tränaren.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons