Annons

Bengtsson skadad när chansen kom

Hertha Berlins tränare var inställd på att spela Rasmus Bengtsson från start i lördagens Bundesligamatch mot Köln. Då kom kallduschen. Förre TFF:aren är skadad.
Sport • Publicerad 3 april 2010

I förra veckans 0–0 match mellan Hertha Berlin och Borussia Dortmund fick Rasmus Bengtsson chans att visa upp sig de sista 30 minuterna. Han tog vara på tillfället. Och med mittbackskollegan Roman Hubink skadad var det Rasmus Bengtsson som inför lördagens match mot Köln stod överst på tränaren Friedhelm Funkel lista över ersättare. Något Bengtsson kände av redan när TA-sporten pratade med honom i veckan.

– Matchen på lördag är min möjlighet, då är det ”time to shine”. Det är nu eller aldrig för laget och det är nu eller aldrig för min del också känner jag. Spelar jag och vi vinner så ska det mycket till att jag inte spelar nästa match, sa Rasmus Bengtsson då.

Annons

Enligt tyska tidningen Bild tänkte Herthas tränare också spela Rasmus Bengtsson från start mot Köln. En skada sätter dock stopp. I en U23-match mot Hallenschen FC i veckan skadade Bengtsson foten. En skada som har förföljt honom sedan i höstas.

Innan Bundesliga hade omstart den 16 januari var Rasmus Bengtsson borta i två månader på grund av en inflammation i utsidan av foten. Hur länge Bengtsson blir borta nu får framtiden visa.

TA har sökt Rasmus Bengtsson utan framgång.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons