Annons

Bengtsson: Jag vet att det finns intresse från Spanien

I Trelleborgs FF är man inställda på att stjärna Rasmus Bengtsson försvinner under sommaren. De europeiska proffsklubbarna kan handla i två månader framåt och börja diskussionerna redan idag.
Sport • Publicerad 1 juli 2009

Frågan är egentligen bara vid vilken tidpunkt det blir affär och vilken klubb som vinner striden om TFF-mittbacken.

Under måndagen rapporterade två europeiska sportsajter att nykomlingen i spanska Primera Division Real Zaragoza är det hetaste alternativet för Bengtsson. Storklubben Sevilla ska också vara intresserad.Och när transferfönstret nu är öppet kan det gå snabbt.

Annons

Den 23-årige TFF-backen bekräftar att det finns spanska spekulanter.

– Jag vet att det finns intresse. Men vilka klubbar det rör sig om eller hur starkt intresset är vill jag inte kommentera.

Rasmus Bengtssons agent Oliver Cabrera har de senaste veckorna besökt Spanien, Italien och Tyskland. Han menar att Rasmus marknadsvärde har höjts genom U21-EM.

– Det är klart att det har gjort. Han har mött internationellt motstånd och det gick ju bra för Sverige, säger Cabrera.

Bland annat satte Rasmus Bengtsson en straff mot England i semifinalen. Under våren har han kopplats samman med både portugisiska Benfica och italienska Lazio.

Nu nämns alltså Spanien för första gången. Ett land som Rasmus ofta besökte som ung.

– Spanien lockar. Världens bästa fotboll spelas där och det är en stor fotbollsnation, säger han.

Sverige har inte haft någon försvarare i spanska ligan de senaste åren. Varför skulle du lyckas?

– Jag tror att svenska backar inte riktigt passat in, man måste vara tekniskt skicklig därnere. Men jag är en spelande back, det är kanske därför jag kopplas ihop med ligan.

Både Oliver Cabrera och Rasmus Bengtsson är fåordiga om när en övergång kan bli klar.

Annons

– Ingenting är klart, och det är svårt att säga när det blir klart, förklarar Bengtsson och tillägger.

– Det kan hända på en dag och det kan ta en månad.

– Jag har ingen aning om när det blir klart, säger Cabrera.

TFF:s klubbdirektör Lasse Larsson säger sig inte ha hört något från Spanien. Däremot har han hört många rykten kopplade till Rasmus Bengtsson.

– Jag har hört om varenda klubb i Europa, säger Larsson.

Han tror inte, till skillnad från Oliver Cabrera, att Rasmus Bengtssons marknadsvärde höjts efter U21–EM.

– Rasmus har gjort ett jättebra U21-EM, men steget från ett U21-mästerskap till en europeisk toppklubb är otroligt stort. Vi får se vad som händer när nu transferfönstret är öppet.

Trelleborgs FF har redan börjat planera för en framtid utan Rasmus Bengtsson. Tyvärr sprack det tänkta lånet av mittbacken Adam Watts från Fulham, engelsmannen drabbades två gånger av bristningar i låret vid provträningar.

– Vi fortsätter att hålla ögonen öppna, men läget är inte akut. Vi har gott om duktiga försvarsspelare i truppen, säger Stefan Nilsson, fotbollsansvarig i TFF.

– Jag såg träningsmatchen mot Halmstad i söndags och är inte orolig. Yousef Fakhro vikarierade och skötte sig bra, säger Rasmus Bengtsson.

Annons

På torsdag går han i klubbträning och på lördag är det allsvensk nystart mot Hammarby.

– Jag spelar om inget händer innan dess och kommer inget hetare alternativ än TFF stannar jag. Jag trivs jättebra här, säger han.

I två månader framåt är det möjligt för svenska spelare med utgående kontrakt att förhandla med utländska klubbar utan hemmaklubbens tillstånd.

Filip Magnusson
Filip Magnusson Jan Gustafsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons