Annons

Bengt Gunnarsson: Viktigast att ungdomarna fortsätter spela handboll

På onsdagen sa IFK Trelleborg formellt upp sin plats i handbollsallsvenskan. Seniorerna är därmed fria att gå vart de vill. Mycket talar för att klubbens ungdomar också kommer att lämna.
Sport • Publicerad 16 september 2010

Bildandet av en ny ungdomsklubb i stan skulle i praktiken urholka handbollsverksamheten i IFK Trelleborg, under förutsättning att merparten av lagen väljer att följa med till den nya föreningen.

Bengt Gunnarsson, ungdomsordförande i IFK, har blivit inbjuden till mötena om en ny ungdomsklubb men valt att inte gå dit.

Annons

– Jag har inte fått någon officiell inbjudan och valt att avvakta för att se vad man kommer fram till, säger Bengt Gunnarsson.

Vad säger du om idén ifråga?

– Var och en får fatta det beslut man vill. Jag känner för IFK som förening, men det viktigaste är ju att ungdomarna i stan fortsätter att spela handboll.

– Det bästa för handbollen i Trelleborg är om det blir en klubb med en kraftfull ungdomsorganisation. Det sämsta det kan bli av det här är om det blir en splittring i tre klubbar, säger Bengt Gunnarsson.

Handbollssektionens ordförande Patric Sandblom säger att IFK bör ha representanter på plats när den nya ungdomsklubben, Trelleborg HBK, ska bildas på lördag.

– Vi är en bit ifrån att vara delaktiga i den diskussionen, än så länge finns det inte så mycket att ta på, men vi ställer oss inte emot något, inte så länge det handlar om ungdomsidrott, säger Patric Sandblom.

Men en ny klubb kan innebära dödsstöten för handbollen i IFK?

– Risken finns, säger Patric Sandblom.

Vad är det viktigaste just nu?

– Det ekonomiska arbetet, att vi reder ut den situation vi har satt oss i. Prio två är att verka för ungdomarna, seniorverksamheten är nedprioriterad just nu.

Annons

IFK har obetalda serieavgifter till Svenska Handbollförbundet på sammanlagt 17 000 kronor. För att klubben nu drar sig ur i sent skede tillkommer en straffavgift som kan bli uppemot 26 000 kronor, det vill säga lika mycket som det kostar för att spela en säsong i allsvenskan.

Klubben har ännu inte bestämt om man ska ställa upp med farmarklubben HK Trelleborg i division tre, om man ska spela under namnet IFK Trelleborg i division fyra eller om man inte ska ha något seniorlag alls.

INTERNAL INTERNAL
Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons