Annons

Belåtna miner i IFK efter landskamper

Med arrangemanget kring U21-landskamperna bakom sig kan fotbollsordföranden Bo-Lennart Nilsson nöjt summera IFK-insatserna – som var stora från skilda medlemsgrupper.
Sport • Publicerad 28 maj 2008

– Ja, vi är helnöjda med arrangemanget och med den insats alla IFK-are bjöd på. Vi har jobbat i föreningen under två månader och det känns härligt att allt blev bra, inleder Bo-Lennart summeringen.

Bo-Lennart vill inte minst prisa alla ungdomar och ungdomsledare som ställde upp och bara från ungdomssektionen ställde 100-talet medlemmar upp. Sammantaget var ett 150-tal IFK-medlemmar i farten under landskampsdagen. Sedan kommer matchvärdar och folk från fritidsnämnden till och allt som allt handlade det om 175 personer som var engagerade på Vångavallen.

Annons

– Vi hade väl kanske hoppats på lite fler åskådare men dagen var ju tyvärr lite illa vald. Mors dag är ju populär och det hade säkert till och med varit bättre att konkurrera med fars dag, säger Bo-Lennart med en skämtsam ton.

Inte nog med mor som skulle firas utan även elitloppet på Solvalla konkurrerade och sammanlagt kom "endast" 1 875 åskådare till landskampen Sverige–Portugal. 850 fanns redan för att se Frankrike–Holland dessförinnan men de flesta av dessa stannade säkert och såg båda kamperna.

– Vi fick väl in cirka 140 000 kronor på biljettförsäljningen och när alla omkostnader dragits ifrån blev överskottet inte stort men det blev i alla fall ett plus, förtydligar Bo-Lennart.

Det var fjärde gången IFK stod som landskampsarrangör men tidigare har det enbart handlat om damkamper. Fotbollförbundet delar ut en vacker förbundsvimpel med landskampsdatum och motståndare till alla föreningar som står som någon form av landskampsvärd och därför hänger nu fyra blågula vimplar på IFK-kansliet.

– Vi är mycket nöjda och IFK-arna är duktiga på att arrangera, menar Skånebolls Jan Lundgren och Svenska Fotbollförbundet har också visat sin uppskattning:

– Ja, det var väldigt positiva tongångar efter matchen men förbundet gör alltid en ordentlig utvärdering av arrangörskap och därför väntar vi på det slutliga betyget därifrån, avrundar Bo-Lennart Nilsson.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons