Annons

Bekväm seger för HBK:s herrar

Trelleborg HBK:s herrar besegrade Eslöv med 33–24.
Sport • Publicerad 10 november 2012

Trelleborg HBK tog en stabil seger hemma mot jumbon Eslöv med 33–24 (17–13).

Eslöv, som precis som HBK åkte ur allsvenskan i våras har inte vunnit en match hittills denna säsong. I Söderslättshallen hängde de med till 11–11 efter 20 minuters spel. Sedan gjorde HBK ett avgörande ryck, och släppte sedan aldrig taget om matchen.

Annons

Eslöv var inte närmare HBK än tre mål i andra halvlek.

– Jag kände mig aldrig orolig, jag bara väntade på att vi skulle rycka, säger HBK:s vänstersexa Sebastian Carlsson som ännu en gång var bäste målskytt i HBK, tio mål stänkte han in.

Stor del i segern hade också 16-årige målvakten Vincent Jensen som kom in tidigt i första halvlek istället för Gogo Jancevski. Jensen svarade för 12 räddningar i sin blott tredje seniormatch.

– Det kändes bra, jag fick göra en räddning på första skottet och då kommer man in i det direkt, säger Jensen som missade början av säsongen på grund av en muskelbristning.

Trelleborg HBK ligger nu fyra och smyger med bakom topplagen i tabellen.

Läs mer om matchen i måndagens TA.

Martin Falkenby
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons