Annons

Behar vidare efter dramatik

På andra sidan planen stod stjärnspäckade REal TFF med flera lirare som spelat i Ueafa-cupen. Men Behar knep en poäng och tog sig vidare.
Fotboll • Publicerad 2 december 2018
Adel Mekic och Adnan BEsic firar 1–0 mot Real TFF.
Adel Mekic och Adnan BEsic firar 1–0 mot Real TFF.Foto: Niklas Gyberg Ivarsson

Behar behövde spela lika eller vinna för att ta sig till slutspelet. Som kontrast mot Real TFF:s sågande uppspel gick Behar rakt på, ofta genom Jasmin Besic som stormade fram från djupt i planen.

– Det var spännande, mycket kvalitet i båda lagen, vi förtjänar att gå vidare båda två, säger Adnan Besic efter matchen.

Annons

Efter bara några minuter kunde Behar också ta ledningen. Jasmin Besic friställde Adnan Besic som i sin tur passade unge Adel Mekic som enkelt kunde stöta in bollen i mål bakom TFF:s klubbdirektör Mattias Kronvall i målet.

– Jag är så inne i att vi har gått vidare så jag minns inte riktigt, säger Adnan Besic först.

Adel Mekic gjorde fem mål under dagen och ligger bra till i TA-cupens skytteliga.
Adel Mekic gjorde fem mål under dagen och ligger bra till i TA-cupens skytteliga.Foto: Niklas Gyberg Ivarsson

– Men vi är tre mot två med lite sicksackanfall och jag får bollen av brorsan så passar jag till Adel på andra sidan målet och han visar sin målfarlighet, fortsätter han.

Med halva matchen kvar lyckades TFF Real kvittera, men Behar höll undan och tog ett likaresultat.

Trots att flera spelare i motståndarlaget hade allsvenska meriter och vissa till och med spelat i Champions League var han inte nöjd med resultatet.

– Jag tycker att vi borde vunnit så jag är inte så nöjd, de är ju jättebra spelare men jag känner att vi borde tagit det.

Dramatiken i den sista matchen betydde att bägge lagen gick vidare till slutspelet då Behar slog Ystadlaget FK Plisat med hjälp av bättre målskillnad.

– Vi börjar knackigt, men jag kände hela tiden att vi inte borde varit nervösa. Vi har ett bra lag, vi är tekniska och vet hur vi ska spela och jag tror det kan gå hela vägen, säger Adnan Besic.

Niklas Gyberg IvarssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons