Annons

Behar närmare toppen

Beharspelarna närmar sig serietoppen med stormsteg och verkar också närma sig den absoluta toppformen själva eller vad ska man annars säga efter hela 7–1 (1–1) borta mot Janstorps AIF?
Sport • Publicerad 6 juni 2009

TRELLEBORG. Ett erkänt svårt hemmalag och som sällan släpper ifrån sig poäng hemma på Kämpavallen och som ännu mera sällan åker på en brakförlust där.

Nerim Suman gjorde 1–0 efter 20 minuter och Behar ägde mestadels bollen redan från starten. Trots detta lyckades hemmalaget kvittera till 1–1 och strax därefter drabbades tyvärr en hemmaspelare olyckligt av en svårare knäskada. En skada som gjorde att matchen fick ett 40-minuters avbrott.

Annons

När spelet väl kom igång igen och inne i den andra halvleken – ja, då gick det inte alls att stoppa trelleborgarna och det fina spelet man bjöd på. Nerim Suman gjorde ytterligare ett mål och tvåmålsskytt blev också Adnan Rastoder.

I samma serie var det i övrigt besvikelser, när det gäller Söderslättslagen och ingen kan väl förklara BK Skansens kräftgång. I går föll man på Vannhög med 1–2 mot Svenstorp, sedan Österlenlaget vänt halvtidsresultatet 1–0 – som Marcus Jönsson stod för. BK Skansen är förresten på väg att förstärka med Richard Andersson. Richard – som i fjor spelade med Klagshamn i division två men som återvände till FC Trelleborg nu under våren. Richard har dock inte spelat under nya namnet FCT tidigare utan då med såväl BK Ymor som med FC Stavsten/Ymor. Skansenledningen har att invänta en påskrift från FCT-ledningens sida.

Även serieledande Västra Ingelstad föll och man gjorde det borta i Öja med 0–2 (0–1).

Det spelades även en match i division fem och en i sjuan och i Malmöfemman lyckades topplaget Skanör/Falsterbo endast nå oavgjort, 1–1 (0–0) borta mot Sarajevo. Anders Lindberg gjorde där Skanörmålet. I sjuan föll Klagstorp borta mot serieledande Öresund och där blev det klara 4–1 (2–1). "Som vanligt" gjorde Tim Gabrielsson mål för Klagstorp.

Johan Silfversten Bergman
Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons