Annons

Behar imponerar stort

Bosniska FK Behar inledde ”så där” men nu stormar laget fram som seriens klart formstarkaste lag och mycket talar för att laget efterhand också är moget för division fem! Igår blev det 3–1 (2–0) mot Öja.
Sport • Publicerad 14 juni 2009

TRELLEBORG. Mycket beror nog på att bröderna Idrizi, Dez och Lindit, anslutit under resan efter seriestarten i våras och båda har satt en fart på spelet som inte fanns tidigare. Till dessa båda ska läggas flera andra viktiga kuggar i laget, där Ensar Zejnilovic som stopper kanske är seriens allra bäste spelare.

– Ensar skulle lätt förstärka lag i både division tre och två, menar Toni Bahtiri – det förra TFF-löftet men numera division tvåspelare i Lunds BK och Toni följde matchen på Vannhög i går.

Annons

Matchen var något av en tidig seriefinal lagen emellan och med tanke på det måste spelare och ledare i Behar ha fått stärkt självförtroende inför fortsättningen. Behar spelade nämligen med endast tio spelare på planen under sista timmen och gjorde under denna period av matchen 2–1 på Öja!

1–0 nickade Adnan Rastoder in efter cirka kvarten och med i förspelet var i första hand Dez Idrizi. Dez var senare i halvleken närmast ytterligare mål, när han sköt och träffade stolpen via Öjamålvakten. Med tretton minuter kvar till pausen blev Alex Apostolovski frilägesutvisad och på frisparken som Öja då fick sköts en kanon i Beharmålvakten Sedin Polozens ribba.

Inget Öjamål där alltså och i stället kunde Behar öka på till 2–0 några minuter före pausen och då var det Mirza Vrbanjac som gjorde målet och framspelningen då stod Nerim Suman för.

I andra halvlek var det Behar som förde spelet – trots alltså decimerat manskap – men Öja kom fram i en och annan halvfarlig kontring och på en av dessa kunde Edin Sarhatlic göra 2–1. Då återstod cirka halvtimmen och tio minuter fram avgjordes matchen och då kom Behar med fyra man stormande i en kontring. Anfallet iscensattes av Ensar Zejnilovic och fri med målvakten slog Ensar bollen mot målet och precis före mållinjen ”stal” Mirza Vrbanjac rollen som målskytt och gjorde alltså 3–1.

– Det finns mer att ta ut av laget och vi har flera unga spelare som bara blir bättre och bättre, summerar nöjde tränaren, Nezib Suman.

I och med segern gick också Behar temporärt i serietopp och där får man stann kvar till nästa omgång, om Skegrie skulle lyckas besegra Skivarp i kväll. På bortaplan...

Gislöv spelade parallellt med Behar och vann hemma mot Köpingebro med 4–3 – efter underläge i pausen med 1–2. Här blev Michael Andersson dubbel segerskytt och övriga Gislövsmål gjordes av Mikael Mohlin och Oliver Wilson.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons