Annons

Beddingespelen i tennis lever vidare

För bara några decennier sedan spelades det tennis i nära nog varje sommaridyll längs kusten. I dag har de flesta sommarspelen ebbat ut men i Beddingestrand lever sommartennisen vidare.
Sport • Publicerad 30 juni 2008
Mats Jönsson är tävlingsledare i Beddingestrands TK under Beddingespelen och här är han åskådare under gårdagsfinalen i herrklassen, där André Caesar, Höllvikens TK i bakgrunden förlorade till Lukas Larsson. @08 Bildbyline:Bild: Sigge Hansson
Mats Jönsson är tävlingsledare i Beddingestrands TK under Beddingespelen och här är han åskådare under gårdagsfinalen i herrklassen, där André Caesar, Höllvikens TK i bakgrunden förlorade till Lukas Larsson. @08 Bildbyline:Bild: Sigge HanssonFoto: 
Ordföranden i Beddingestrands TK, Rikard Nilsson, delar ut priset till Lukas Larsson, Ystads TK som segrare i herrklassen. Förutom bucklan fick Lukas en segercheck på 3 000 kronor.
Ordföranden i Beddingestrands TK, Rikard Nilsson, delar ut priset till Lukas Larsson, Ystads TK som segrare i herrklassen. Förutom bucklan fick Lukas en segercheck på 3 000 kronor.Foto: 

Idylliskt bara ett stenkast från havet ligger Beddingestrands tennisbanor och där badortens tennisklubb har huserat i många årtionden. Tre fantastiskt fina banor erbjuds för spel.

- Vi har i dag cirka 200 medlemmar och klubben är hur välmående som helst, förklarar Mats Jönsson under Beddingespelens finalpass.

Annons

Mats sitter med i styrelsen, är banansvarig samt tävlingsledare.

- Det är kommunen som äger vår anläggning men vi för diskussioner om att ta över, berättar Mats.

Beddingestrands TK är en renodlad sommartennisklubb och om somrarna är det också full aktivitet på banorna och runt de pittoreska klubbhusen.

- Vi räknar med 95 procents beläggning på banorna, när det är hyfsat fint sommarväder. Förutom vuxentennisen har vi vår årliga tennisskola för barn under sommaren och de senaste fyra åren har den hela tiden utvecklats enormt.

Inför årets upplaga av Beddingespelen - som hade finaldag under söndagen - har banorna gjorts ordentligt i ordning och det är inte utan att Mats är stolt:

- Jo, det får vi nog vara för banorna verkar ju hålla fullt ut. Beddingespelen arrangerades i år för imponerande 71:a gången! Ett 100-tal kom till start i olika klasser och i går spelade Lukas Larsson, Ystads TK och André Caesar, Höllvikens TK final i herrarnas A-klass.

André är 18 år, går på tennisgymnasiet i Malmö, medan Lukas är 20 och har redan klarat av sin studentexamen.

- Vi har inget tennisgymnasium i Ystad men jag har gått på ett specialupplägg som passat min tennis bra, förklarar Lukas efter finalen.

Finalen vann Lukas ganska enkelt, även om André kom mer in i matchen i andra set. Första slutade 6-1 till Lukas.

- Jag spelade väl något bättre i andra set men Lukas vann hela tiden de viktiga poängen, analyserar André klokt efteråt.

Annons

Andra set slutade 7-5 till Lukas - som hade en hektisk söndag.

- Ja, jag spelade först kvartsfinal i Ystadspelen i morse och nu om lite drygt en timme ska jag hem och spela ena semifinalen! Lukas Larssons mamma är inte helt okända Carina Karlsson - elitspelare under främst 80-talet - men nu Larsson. Carinas bästa prestation är en kvartsfinalplats 1984 i Wimbledon och hon mötte då Chris Evert-Lloyd - som vann med 6-2, 6-2.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons