Annons

Baxter har tröttnat på bänken

På måndagen gjorde Lee Baxter sitt första träningspass med Trelleborgs FF. Målvakten fick känna på Ulf Larssons fysträning. - Jag känner mig i bra form och vill komma igång. Nu vill jag känna på lite utefotboll, säger Lee som provspelar med klubben.
Sport • Publicerad 19 januari 2004

Lee Baxter har varit flitigt i farten sedan det i början av december blev klart att Malmö FF inte ville förnya hans kontrakt. Han sökte lyckan i England och fick spela en halvlek med Sheffield United. Efter tre insläppta bollar byttes han ut, men blev ändå erbjuden ett kontrakt. - England är ett konstigt land. De vill knyta spelare till sig på en månad eller tre månader. Här i Sverige har man en helt annan trygghet i sitt arbete. Nu har han inte den tryggheten. I TFF är det än så länge bara tal om provspel och redan där har Lee konkurrens. - Baxter var ett av namnen som vi hade på önskelistan redan i höstas, men Dembo (med efternamnet Tourray, som Djurgården valde att låna ut till norska Vålerengen) var vårt förstaval. I och med att Lee nu finns i Malmö och att Zach Wells inte kunde komma så passade det bra att ta hit Baxter. Men han hade säkert kommit hit ändå, säger TFF:s sportchef Jonas Brorsson. Om Zach Wells kommer återstår att se, men troligen återkommer Richard Richardsson till Trelleborg för ytterligare en provspelsvecka. För Lee Baxters del är TFF ett utmärkt alternativ. 27-åringen bor i Malmö och ska i juni gifta sig med sambon Karin. - Hon är friidrottare och jag var med henne i Västindien i början av året och tränade med friidrottslandslaget. Jag fick hålla igång ordentligt och körde styrke- och spänstträning med Robert Kronberg. Sedan återkomsten har han tränat med Malmö FF, till TFF hörde av sig. - Mitt första intryck är att det är en seriös förening som satsar ordentligt. Jag har spelat med och mot många av spelarna, säger Lee och tillägger att han gjorde allsvensk debut mot just TFF - 1-1 med AIK på Råsunda 1998. Det blev tre säsonger med Solnaklubben och ytterligare tre med MFF. - Jag behöver få mer speltid. Det är ingen hemlighet att jag stått stilla i min utveckling. Jag vill inte vara på bänken längre och behöver matcher för att bli bättre. Har du fått ett oförtjänt dåligt rykte som målvakt? - Kanske. Det blev väl så under tiden i AIK när jag hade min far (Stuart) som tränare. Det hängde med till Malmö litegrann. En målvakt är utsatt då publiken inte minns att man höll nollan om man matchen efter släpper in något enkelt mål. Men det är tjusningen också, att man är en utsatt individ i ett lag. Är det några andra klubbar som visat intresse? - Real Zaragoza ville att jag skulle ner och provträna, men de hade fem målvakter som de ville testa och jag var den ende utlänningen och det kändes inte intressant.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons