Annons

Bästa säsongen ger elitdoft

I helgen kvalificerade sig Borgen till elitseriekval i bowlong efter seger i sista allsvenska matchen. För sportchefen Daniel Nilssons del innebar det att han numera är snaggad på huvudet. ”Tydligen hade jag lovat det. Men vad gör det? Håret växer ut igen.”
Sport • Publicerad 29 mars 2010
Foto: 

Borgen är bättre än någonsin. 11–9 i säsongens avslutande seriematch mot Kinna var siffror som smickrade gästerna. 8–2 efter de två första serierna innebar att segern i praktiken var klar, samtidigt som rapporterna från Borås talade om att Albatross – enda lag som hotade om kvalplatsen – förlorat.

Givetvis var glädjen stor bland trelleborgarna efter matchen.

Annons

– Vi är kvar i allsvenskan, resten är bonus. Vi får kvala till elitserien, det trodde jag aldrig jag skulle få vara med om, sa lagledaren Kenneth Nilsson.

– Det här är stort för Trelleborg, sa Emil Wohlin som i par med Rolf Hallberg tog fyra segrar av fyra möjliga i matchen mot Kinna.

– Det var lojt spel förra helgen då alla trodde att det skulle gå av sig självt. Nu fick vi en bra start, fick övertaget. Sedan fick vi besked efter två serier att allt var klart, att Albatross förlorat i Borås.

Emil Wohlin är ende spelaren i laget som spelat i elitserien, frånsett Ernst Berndt som dock bara spelat sporadiskt i Borgen. Nu har ”Karren” chansen igen.

– Roligt! Det här är vad vi strävat efter. Kval är kval, allt kan hända och vi har allt att vinna.

För att gå hela vägen krävs att Borgen vinner tre kvalmatcher. Tre matcher där det handlar om att vinna eller försvinna. Totalt är det 20 lag som gör upp om de tre platserna till elitserien. Kvalet inleds om tre veckor.

En av de viktigaste spelarna i Borgen blir Rolf Hallberg som kanske kan lyfta till gammal fin form.

– De senaste två, tre veckorna har det varit lite kämpigt. Jag var rädd att jag skulle vara utanför laget idag. Men så vann Emil och jag fyra raka och det var bra för självförtroendet.

Varken Rolf Hallberg eller Emil Wohlin har tid att träna så mycket som de egentligen behöver. För Emils del handlar det om att han arbetar kvällar och att träna på egen hand är inte detsamma som att träna med laget.

– Då kan det bli så låga resultat som 177 nu och 160 förra helgen.

Annons

För Rolf Hallberg handlar det om motivationsbrist.

– Men i och med att det gått så dåligt så har jag tränat två torsdagar i rad. Jag får väl träna lite mer nu när vi ska kvala.

Äntligen får Rolf Hallberg chansen att spela om en plats i elitserien.

– Vi är många som spelat i 20 år eller mer och det är roligt att strida om en plats. Vi har aldrig varit i närheten tidigare. I mitten av 80-talet låg vi i botten av dåvarande division ett, men det här är högre upp.

49-årige Rolf Hallberg var redan då en av kuggarna i laget. Han säger sig vara jämnare nu.

– Men då gjorde jag ofta 950 poäng, det gör jag aldrig nu. Jag hade 822 idag. Jag är inte så aggressiv numera, är mer en prickskytt.

Kanske kan Borgen fortsätta klättringen upp till den absoluta toppen – elitserien. Med Rolf Hallbergs prickskytte som ett av många vapen.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons