Annons

Basket Cup återuppstår

14:e upplagan av Trelleborg Basket Cup avgörs i helgen.
Sport • Publicerad 4 september 2009

– Turneringen återuppstår. Vi arrangerade den på 1980- och 1990-talen och hoppas att det kan bli en återkommande turnering framöver, säger Thomas Nilsson i Trelleborg Basket.

I återstarten är det sex lag som gör upp om segern i Söderslättsgymnasiet. Arrangerande TB har ett ungt lag och ställs mot svårast möjliga motstånd.

Annons

– Malbas kommer att springa igenom division två i år och är favorit till segern. Vi har även Fosie i gruppen och även om vi fick stryk med 50 poäng i våras så har vi en liten chans.

I den andra gruppen spelar Ystad, Playmaker och Lobas. Publiken kan få se en blivande storstjärna i Ystads Carl Engström. Den 213 centimeter långe talangen var ungdomslandslagman i handboll, testade basket och blev efter tre matcher uttagen i det U18-landslag som i somras avancerade till basketens A-division.

Nicolinn Nilsson
Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons