Annons

Barbro lämnar TFF

Barbro Bengtsson, marknadsansvarig i TFF, lämnar klubben.
Sport • Publicerad 19 augusti 2013
Foto: 
Foto: 

– Jag har försökt övertala henne men jag har respekt för hennes beslut. Det är tungt för oss, säger ordförande Per-Anders Abrahamsson.

I snart tio år har Barbro Bengtsson varit marknadsansvarig för TFF. Men nu väljer hon att sluta.

Annons

Bengtsson har fått ett erbjudande om att bli affärsutvecklare i en elitserieklubb i handboll och tackat ja till det.

– Jag har haft en fantastisk resa här men allt har sin tid och tio år är rätt lång tid. Jag kände att detta nog var min sista chans att börja på ett nytt jobb, och nyfikenheten inför en ny utmaning är större än inspirationen till att vara kvar här, säger 55-åriga Barbro Bengtsson.

Hon vill inte berätta vilken handbollsklubb hon ska börja arbeta i.

– Jag har lovat min nya arbetsgivare att inte kommentera det förrän 1 september, säger Barbro Bengtsson.

Men hon kommer att bo kvar i Malmö och vad TA-sporten erfar handlar det om Lundaklubben H43.

Barbro Bengtsson kom till TFF i februari 2004 efter att ha haft ett uppdrag som marknadsansvarig för ett företag inom resebranschen.

– När jag kom hit trodde jag inte att jag skulle vara här i tio år, jag hade aldrig varit inne i föreningslivet tidigare. Men genom åren har kärleken till Trelleborg vuxit sig stark, säger Barbro Bengtsson.

Hennes bästa minne är när TFF gick upp i allsvenskan 2006 och det sämsta minnet är degraderingen ur superettan i höstas.

– Jag kommer än idag ihåg den euforiska glädje man kände när vi gick upp 2006. Men lika stor var sorgen när vi trillade ur superettan. Jag grät i bilen på vägen hem. Framgångar och bakslag för föreningar får en otrolig effekt på människor, säger Bengtsson som även nämner femteplatsen i allsvenskan 2010 som ett oförglömligt minne.

– Festen på stadshotellet med spelarna och supportrarna då var underbart roligt, det var så otroligt att se glädjen hos så många människor, fortsätter Bengtsson som kommer att fortsätta följa TFF på läktarplats.

Annons

– Det är med största glädje jag tagit mig till jobbet varje dag och jag har gjort mitt bästa varje dag. Jag kommer alltid ha ett stort hjärta för TFF.

Hade du stannat i TFF om klubben varit kvar i allsvenskan?

– Nej det hade jag inte. Jag kände att jag behövde en ny utmaning som sporrar mig och detta var nog sista chansen för mig. Men alla beslut är ju inte lätta. Jag hoppas att människor som gillar TFF har förståelse för mitt beslut, säger Barbro Bengtsson som kommer att jobba för TFF fram till 1 oktober då hon börjar sin nya tjänst.

Att Barbro Bengtsson slutar är ett tungt besked för klubben enligt ordförande Per-Anders Abrahamsson.

– Jag hade helst sett att hon stannat. Jag har försökt övertala henne men jag har respekt för hennes beslut. Det är tungt för oss, säger Abrahamsson som var den som "värvade" Bengtsson till klubben.

– Vi har varit oerhört nöjda med henne. Storklubbar och stora privata företag har ryckt i henne under dessa år. Hon skulle aldrig gå till en konkurrentklubb till TFF och därför passade nog detta erbjudandet henne bra. Vi kommer att sakna henne och det blir inte lätt att hitta en ersättare, men det måste vi göra, säger Abrahamsson.

Klubben har redan inlett en rekryteringsprocess.

– Vi får nu göra en intensiv jakt och vi har redan börjat fundera på ersättare. Det finns gott om marknadsfolk men att hitta någon som är lika kreativ och positiv som Barbro och dessutom idrottsintresserad blir inte lätt, konstaterar TFF:s ordförande.

Martin Falkenby
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons