Annons

Bara segraren går upp – men en andraplats kan räcka

Vill Tif Vikings lira i tvåan gäller det att vinna sin kvalserie – men det kan räcka med att bli tvåa. På onsdag börjar det. Motståndarlagen är inte klart än. Det kan bli en serie med bara tre lag för Tif Vikings.
Sport • Publicerad 27 februari 2009

Kvalserierna bestäms efter att de sista play off-matcherna har spelats på söndag. Bara segrarna i kvalserien är garanterade en division två-plats, men enligt Stig Andersson, tävlingsansvarig på Region syd kan det bli fler lag som flyttas upp.

– Antingen har vi 28 lag med 14 lag i varje eller 30 lag och tre serier med tio i varje. Det där blir inte helt klart förrän vid Region Syds årsmöte i april, maj, meddelar Stig Andersson. Blir det 30 division två-lag kommande säsong kommer de två bästa tvåorna i kvalserien också att flyttas upp.

Annons

– Därför är det viktigt att lagen gör sitt bästa under hela kvalet. Dessutom kan det bli lag som hoppar av olika anledningar, säger Stig Andersson.

Efter den sista playoff-matchen på söndag återstår 15 lag, fem från division två och tio från division tre som ska delas in i fyra kvalserier. Lidköping har redan dragit sig ur, varför en kvalserie kommer att spelas med tre lag. Kvalserieindelningen är geografiskt betingad; de lag som ligger nära varandra geografisk hamnar i samma grupp.

– Det där kan man ha synpunkter på, men så ser uppdraget som vi har fått ut, säger Stig Andersson.

Tif Vikings tränare är dock beredd att ta sig an lag från både Småland och Blekinge.

– Skit samma vilka vi får. Vi ska vinna gruppen, annars har vi inte i tvåan att göra, säger Jan Andersson.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons