Annons

Bara oavgjort för TFF

2–2 blev det mot division 1-laget Lunds BK i fredagens träningsmatch.
Sport • Publicerad 23 mars 2012

Efteråt var tränaren Alf Westerberg riktigt förbannad.

– Helt plötsligt drabbas vi av övermod och får en djup svacka. Det var verkligen inte bra, säger Westerberg.

Annons

Med två veckor kvar till premiären i superettan spelade TFF sin sista träningsmatch hemma. Lunds BK sågs som ett lämpligt motstånd eftersom TFF ville föra matchen på sina villkor.

Så blev det inte alls – till att börja med. Lundaspelarna var som ystra kalvar på grönbete denna säsongens första match på riktigt gräs.

– Vi var sega i starten. Lund kom däremot ut och var aggressiva, säger Westerberg.

Bortalaget fick också utdelning efter en kvart. Mårten Nordbeck drog från cirka 35 meter in en frispark med vänsterfoten högt upp i mål. På håll såg det ut som en rejäl tavla av Fredrik ”Fritz” Persson i TFF:s mål, men på det örat ville inte alls Alf Westerberg höra.

– Ah, det var ett riktigt kanonskott. Den är svår för Fritz att ta.

Målet blev en väckareklocka för TFF som dominerade allt mer.

– Vi avslutade första halvlek bra och började andra bra. Då gör vi en bra prestation, skapar mycket chanser och borde gjort något mål till.

Fredrik Jensen nickade in en hörna efter fem minuter av andra halvlek.

– En perfekt hörna av Adelstam. Jag mötte bollen klockrent och bollen satt i bortre änden av målet, säger Fredrik Jensen.

Tio minuter senare var det dags för hörnläggaren Mathias Adelstam att ge TFF ledningen.

Annons

– Andreas Grahm drev bollen på mitten. Jag fick den centralt och chippade den över målvakten. Men jag borde gjort fler mål, säger Adelstam.

Nog så riktigt för under den perioden spelade TFF riktigt bra. TFF vann boll på mitten och fungerade som ett lag. Men därefter blev det lika segt som i starten av matchen. Det gjorde Alf Westerberg rejält irriterad.

– Vi måste lära oss att spela cyniskt när vi behöver för det kommer att krävas i serien. Vi måste inse vad som krävs av oss defensivt.

Lunds BK kunde också, helt rättvist, kvittera. Martins Ingelsson bredsidade in bollen efter grovt schabbel i TFF-försvaret.

– Vi försätter oss i svårigheter. Toumo Turunen värderar helt fel, men vi får sätta det på kontot att han är ringrostig. Vi har chanser att avgöra, men det har Lund också, summerar Westerberg.

Tomas Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons