Annons

Bara fem HBK-spelare under kontrakt

Trelleborg HBK:s handbollstrupp består just nu av fem spelare. Fler har inte kontrakt över nästa säsong. Och det är högst osäkert om tränaren Pelle Käll stannar i klubben.
Sport • Publicerad 30 mars 2012
Foto: Tom Wall

Trelleborg HBK hade en jobbig säsong i herrallsvenskan och slutade sist med endast fem segrar. Nu ska klubben bygga för att ta sig tillbaka till näst högsta serien.

Men endast fem spelare i den allsvenska truppen har kontrakt över nästa säsong. Det är talangerna 18-åringarna Danni Mitkovski Glans, Marko Lapcevic och Hampus Olsson. 19-åringen Max Falkman, samt 20-åringen Dick Hylkén.

Annons

Nyckelspelare som målvakten Gogo Jancevski och vänstersexan Sebastian Carlsson vill spela högre än i division ett. Däremot har Daniel Bygdemark, som missade hela säsongen på grund av en knäskada visat intresse för att stanna.

– Han är medveten om att han har ett rehabår framför sig men stannar han vore det kanon, säger ordförande Johan Rickardt, som nu träffat spelarna och diskuterat framtiden med dem (se faktaruta).

– Nu har vi en klar bild över vad spelarna tycker. Nu kan processen med att forma en trupp börja på allvar, säger Rickardt.

Om Pelle Käll stannar kvar som tränare nästa säsong är ännu osäkert.

– Vi ska diskutera tränarfrågan, vi får se vad det blir. Ambitionen är att lösa tränarfrågan så snart som möjligt, mer än så vill jag inte kommentera, säger Johan Rickardt.

Inte heller Pelle Käll vill kommentera sin framtid.

– Jag vill inte kommentera det nu, vi får vänta och se, säger Pelle Käll.

Ska du träffa klubben igen?

– Ja det ska jag.

Trelleborg HBK får nog hoppas att flera av spelarna i årets trupp väljer att fortsätta. För det ekonomiska utrymmet för klubben att värva spelare är inte stor. Men ambitionen är att bygga långsiktigt.

Annons

– Vi vill gå upp i allsvenskan igen, men inte till vilket pris som helst. Vi vill ha en stark trelleborgsprofil på laget, och A-laget ska vara en plattform för vår ungdomssektion som växer så det knakar. Det ska inte vara någon främlingslegion, säger Johan Rickardt.

Men han och övriga i styrelsen har ett digert jobb framför sig för att få ihop en slagkraftig trupp till nästa säsong.

Louise Löfgren
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons