Annons

Bakslag för Stavsten

Stavsten gjorde en blek figur hemma mot bottenlaget Uddevalla. Visserligen var laget i ledning, hade 10-7 i slutet av första halvlek, men sedan var det inte mycket till handboll.
Sport • Publicerad 13 mars 2004

- I det stora hela var det inte pissdåligt men vi hade dåliga avslut och 6-5-spelet var under all kritik, säger "Mini" Åkerman efter 26-28 (11-10). Förklaringarna till förlusten är flera. Uddevalla kämpar för att stanna i ettan medan luften verkar ha gått ur Stavsten. Men givetvis måste laget visa mer tåga än vad det visade i lördags. I andra halvlek blev de röda nästan utspelat. Johan Nilsson, som var riktigt duktig i första halvlek, var inte godkänd i andra. - Vi spelade ett helt annat försvarsspel efter paus, där vi körde med punktmarkeringar och det blev andra lägen för motståndarna. Det var också flera skott som tog på vår försvarare och så letade sig bolluslingen in i mål, säger Mini. I anfallsväg hände inte mycket, spelet blev stillastående och när lägena kom brast det i effektiviteten. Johan Jedlid hade tre frilägen i första kvarten, missade samtliga. De tre sjumeterskast Stavsten tilldömdes brändes av Christian Skoog, Kenni Nörskov och Jedlid. - Vi gjorde deras målvakt till seriens bästa. Sköt precis där han ville. Förlusten var Stavstens sjätte i vårettan, jämfört med fem vinster. Inte godkänt för ett lag som hade ambitionen att vinna serien. - Det är definitivt kört för oss nu och jag har sagt tidigare att målsättningen inte kan vara att bli etta. I början av serien, när vi ledde, kittlade det förstås, men sedan fick vi skadorna på Conny (Johansson) och Martin (Hansson). Realistiskt sett är det oerhört svårt att vinna serien då, säger Mini.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons