Bakåt läcker det rejält

TFF:s tidigare signum; att man släpper in få mål börjar tappa i värde. För andra matchen i rad tilläts motståndarna göra tre mål. Förra gången var i Åtvidaberg, då det blev förlust med 1–3.
Sport • Publicerad 4 oktober 2010

Målen bakåt i strid ström bakom Viktor Noring ger också vid handen att endast Brommapojkarna och Gefle har släppt in fler mål eller 41 respektive 40 – jämfört med TFF:s 39.

Mot MFF kom första baklängesmålet efter 27 minuter och det var Jiloan Hamad som då sköt in 0–1. Närmaste TFF-vittne var Tuomo Turunen.

– Målet var ganska underligt, där någon i vårt försvar skrek bakåt, bakåt och det gjorde tyvärr att Guillermo Molins oväntade och snabba inlägg gjorde att Hamad blev helt fri, förklarar Tuomo Turunen efteråt.

Andra MFF-målet lät vänta tills det återstod tolv minuter. Målet kom på en straffspark – som många tyckte var hårt dömd. Inblandad TFF-spelare var Thommie Persson.

– En billig straff, tycker jag och när Hamad fick bollen och försökte komma förbi mig, var jag efter honom och kanske på honom lite grann men till sist gjorde jag en helt korrekt brytning. Domaren menade dock att jag varit på honom två gånger och att det var därför han blåste, förklarar Thommie.

På tilläggstid kunde sedan Guillermo Molins avsluta MFF-målskyttet till 0–3, där han mitt framför målet fick gå alldeles för länge med bollen utan att bli attackerad.

Kanske analyserar skadade – och därmed saknade – Peter Abelsson rätt, när han summerar läktarintrycket.

– Visst; Malmö är ett bra lag, men vi har inte alls den tryggheten i spelet som vi haft tidigare och vi blir ju utsatta varje gång vi tappar bollen.