Annons

Bajrami och Toivonen in i laget

Erik Hamrén gör ett par byten inför den avslutande matchen i EM mot Frankrike.
Sport • Publicerad 19 juni 2012
Emir Bajrami
Emir BajramiFoto: BJ÷RN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Ola Toivonen ersätter Johan Elmander och Emir Bajrami gör sina första minuter i mästerskapet när han ersätter Rasmus Elm. Elm kan bli aktuell för inhopp.

Sveriges förbundskapten Erik Hamrén gör ett par byten inför den avslutande matchen mot Frankrike. Ola Toivonen ersätter Johan Elmander, vars fot inte håller för spel. Emir Bajrami gör sina första minuter i EM när han ersätter Rasmus Elm.

Annons

Emir Bajrami är överraskningen i startelvan. Han ersätter Rasmus Elm som kände sig krasslig på måndagen och stod över träningen.

– Han har varit väldigt duktig hela den här samlingen och vi var förvånade att han klarar av att hålla ett sånt tempo, trots att han har haft ganska lite speltid i sin klubb Twente de sista månaderna innan vi samlades. Han är väl värd chansen, säger landslagets spelaransvarige Marcus Allbäck om Emir Bajrami.

Ola Toivonen går in på topp i stället för Johan Elmander som inte är helt återställd efter fotskadan.

– Han är väldigt duktig att kombinera med Zlatan och då får vi ett annat anfallsvapen i det. Sen kommer han, och det gjorde han senast han spelade i den rollen, att löpa mycket i djupet, säger Allbäck.

Johan Elmander och Rasmus Elm som startade mot England finns inte med vid avspark mot Frankrike.

– Johan har en fot som inte är helt 100 och han har ont i den. Av respekt gentemot hans klubb så känner vi att det inte är någon ide att chansa på något sätt så att han blir skadad igen, säger Marcus Allbäck.

– Rasmus (Elm) fick, i den sista matchen, en smäll på sin knäskålssena och han har dessutom varit lite krasslig så han kommer inte att starta. Vi får se om vi kan få igång honom till matchstart så att han kan bli aktuell för ett inhopp.

– Alla vi, spelare och ledare, känner att vi vill komma hem med någonting. Vi vet att vi gjorde en bra prestation senast och inte fick nåt med oss, så vi vill absolut ha med oss någonting härifrån, säger Allbäck.

Avspark 20.45, Olympiastadion, Kiev.

Sveriges startelva: 1 Andreas Isaksson – 4 Andreas Granqvist, 3 Olof Mellberg, 13 Jonas Olsson, 5 Martin Olsson – 8 Anders Svensson, 9 Kim Källström – 7 Sebastian Larsson, 10 Zlatan Ibrahimovic, 19 Emir Bajrami – 20 Ola Toivonen.

Madeleine Gripsten
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons