Annons

Bågskyttarna tog hem Skåneserien

I lördags nästan fylldes Söderslättshallens B-avdelning med bågskyttar och det var slutomgången av Skåneserien som avgjordes. Åtta lag samlades och bland de fyra lagmatcherna märktes inte minst seriefinalen mellan Trelleborg BK och Helsingborgs BK.
Sport • Publicerad 18 april 2004

Man sköt sammanlagt 60 pilar var i laget - två omgångar om 30 pilar där dessa var indelade i tio trepilsserier. - Man kan var olika många i de olika lagen. I dag har vi väl 14 skyttar igång men det är - oavsett mängden - de fyra främstas resultat som räknas, förklarar Göran Bengtsson i TBK-ledningen. Göran var under tävlingarna en av domarna och fick därför ibland rycka in och bistå med sin bedömning, när det uppstått tveksamheter. - Det är oftast när någon pil brutit en linje som det kan behövas bedömningar från mer än en domare. Man får då tänka sig en cirkel, där pilen gått in, förklarar Göran. Trelleborgs BK vann seriefinalen över gästerna med 2 302-2 218 och det betyder också att trelleborgarna försvarade fjorårstiteln. Man gick obesegrade igenom serien - med sju vunna matcher och sammanlagt 16 117 poäng. där var man till och med ganska överlägsna Helsingborg - som samlade ihop 15 709 poäng. Det finns fristil och Compound och i båda klasserna vanns skytteligan av trelleborgare. Glenn Linsjö vann i fristil och Magnus Carlsson Compound. Glenn fick också efter seriefinalen mottaga utmärkelsen, Årets skytt 2003, av Skånes Bågskytteklubb.

Sigge Hansson sigge.hansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons