Annons

Bäddat för Isaksson i VM

På fredag tar förbundskaptenerna Lars Lagerbäck och Tommy Söderberg ut VM-truppen. Frågorna är många och runt om i landet finns åsikter om vilka spelare som ska få plats i de olika lagdelarna.
Sport • Publicerad 2 maj 2002
BILD: SCANPIX
BILD: SCANPIXFoto: 

Egentligen är det bara en lagdel som är självskriven - målvakterna. För hur man än vrider och vänder på det finns bara ett svar - Andreas Isaksson från Smygehamn får åka till VM i Japan och Sydkorea. - Ingenting är klart. På fredag tas truppen ut, säger Andreas som hävdar att han inte fått något besked. - Nej, jag vet ingenting. Är det en dröm som går i uppfyllelse att bli uttagen till VM? - Ja visst är det det. Ända sedan jag var liten har jag drömt om VM, ända sedan första gången jag rörde en boll, säger Andreas. Vad gör du på fredag? - Vi tränar. - Ja, sen får vi se om jag blir uttagen till VM. Från landslagsledningen är det locket på. Ingenting yppas om enskilda spelares möjligheter att komma med i VM-truppen. När Allehanda ber om en kommentar från Lars-Tommy, säger landslagets presschef Mats Olsson att det är är omöjligt. Den förre TFF:aren har redan hunnit med sin landslagsdebut. - Ja, det var skönt att få spela, även om det bara var en halvlek. Ett insläppt mål efter markeringsmiss på hörna. Annars var det rätt så lugnt och jag är nöjd med min insats, säger Andreas om matchen mot Schweiz för en knapp månad sedan. Om Andreas får bestämma kommer även lagkamraten Kim Källström med till VM. - Hade jag varit förbundskapten så hade Kim varit med i truppen. Han är en mycket bra fotbollsspelare och en framtidsman inom svensk fotboll.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons