Annons

Axel ur led kundeinte stoppa Lina

Lina Johanssons EM-dröm höll på att ta slut i Söderslättshallen. Hon föll och vänsteraxeln åkte ur led, men hon drog rätt den och fortsatte sitt program.
Sport • Publicerad 7 januari 2007
Svensk konståknings stora affischnamn Lina Johansson gästade Trelleborgs Konståkningsklubbs Nyårshoppet i helgen. Det var Malmöåkarens sista tävling inför EM som börjar i Warszwa den 20 januari. @08 Bildbyline:Bild: Claes NybergFoto:  

I helgens Nyårshoppet i Söderslättshallen var 18-åriga Lina Johansson det stora, stora namnet. Tävlingen var hennes sista inför EM i Polen. Men hela EM höll på att försvinna på isen i "Södan". Mitt i sitt program landade Lina Johansson fel efter ett hopp och slog sin vänsteraxel hårt i isen. – Den hoppade ur led men jag lyckades att dra rätt den när jag åkte och kunde fortsätta mitt program, konstaterade Lina lugnt när hon åkt färdigt. – Jag har aldrig varit med om något liknande så jag visste inte riktigt vad jag skulle göra. En skada var det sista som 18-åriga Lina Johansson ville ha just nu. De senaste två åren har varit fyllda av skadebekymmer. Först var det en stressfraktur som ställde till det. När den hade läkt bröt hon foten. – Men nu är jag helt skadefri, berättade hon samtidigt som hon omringades av ivriga autografjägare. Och axeln ska inte äventyra EM-starten lovade hon. Funderade du på att sluta när skadorna inte verkade ta slut? – Kanske inte just när jag var skadad men visst fanns tankarna där när jag höll på att träna upp mig igen. Efter lördagens tävling i Trelleborg bar det i går i väg till Moskva för en veckas träning innan EM börjar i Warszawa den 22 januari. Lina Johansson tycker att det känns som att formen är på väg. – Hoppen sitter där ganska bra. Jag vet vad jag ska göra. I Moskva kommer jag att träna med de som är jämna med mig och förhoppningsvis inspirerar vi varandra. Hon vill inte sätta upp några placeringsmål inför EM. Det viktigaste är att hon kan vara med. – Jag ska bara gör det jag gör på träning sedan får vi se hur långt det räcker Förra årets EM var en stor besvikelse då hon hamnade sist, framförallt på grund av att hon inte tränat tillräckligt. Tävlingen i "Södan" var den femte för året och det har inte bara handlat om att hitta hoppen. – Att hitta rutinerna förre tävlingen, jobba med koncentrationen är också viktigt när man som jag varit skadad mycket. – Och mentalt har det inte känts så bra som det gjorde i dag (läs i lördags), sa Lina innan hon fortsatte att skriva autografer och posera på bilder. Ulf Svenning

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons